Zápas - mládež 17. 08. 2014, Lucie Lobo

SDO: Ani ve čtvrtém utkání Litvínov neuspěl a v turnaji se umístil na posledním místě

Dorostenci podlehli ve čtvrtém utkání i Tygrům z Liberce. Černožlutí sice v posledních dvou minutách snížili náskok libereckých na rozdíl pouhé branky, ovšem vyrovnat už nedokázali a v turnaji se po čtyřech prohrách umisťují na poslední příčce.

4. turnaj, 17.08.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
3 4
  • Třetiny

    1:1, 1:2, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Balázs, Brejžek, Brzek, Březák, Macháč, Šíp, Urbánek – Bárdoš, Bečvář, Drašar, Helt, Chmelař, Myšák, Klika, Leitner, Vébr, Kalina, Moravec, Sklenička, Jonák, Kučera.

  • Sestava hostů

    Žajdlík – Mečíř, Husa, Eichler, Korecký, Košek, Kunst, Velechovský, Minařík – Sviták, Šír, Rubeš, Nezbeda, Chlum, Černý, Hylena, Wiencek, Jursa, Chrtek, Verbický, Čermák.


Reportáž

V úvodu byli lepším týmem černožlutí, kteří si vytvořili několik hezkých šancí. V 6. minutě se Bečvář prosmýkl mezi dvěma obránci, ale bekhendovou kličkou nedokázal kotouč zvednout nad beton. Ve 13. minutě se Litvínov dostal do vedení šťastným gólem. Filip Helt vybojoval puk ve středním pásmu, ujel na branku a v úmyslu zakončit bekhendem ztratil kotouč, který ke štěstí černožlutých projel mezi betony brankáře Žajdíka. V poslední minutě ovšem liberečtí vyrovnali stav utkání poté, co se Ondřej Chrtek z mezikruží trefil do víka litvínovské branky.

V úvodu druhé dvacetiminutovky byl vyloučen domácí Březák a hosté mohli navýšit své vedení na 2:1. Chlum ovšem tečoval kotouč pouze do brankové konstrukce. O minutu později ale přece jen Liberec početní výhodu využil a přesnou střelou zakončil za záda Sklíby Miroslav Hylena. Litvínov chvíli na to mohl vyrovnat, ale přečíslení 3 na 2 zlikvidoval svou lapačkou liberecký gólman. Ve 34. minutě se do obrovské šance dostal Chmelař, který se protáhl před branku, udělal si stahovačku na roztaženého brankáře, ale byl dovoleně atakován a tak nezakončil do poloodkryté branky. Ve 36. minutě Liberec zvýšil na 3:1, Filip Chlum šikovně tečoval nahození z nulového úhlu do branky. O minutu později se Litvínov dostal do přečíslení a snížil náskok Liberce na rozdíl jediné branky. Jan Bečvář dostal nahrávku mezi kruhy, odkud zamířil na vzdálenější tyč hostující branky a nemýlil se.

Na začátku závěrečné třetiny neměl Litvínov daleko od vyrovnání. Chmelař s Bárdošem se ocitli ve velké šanci, ovšem ani dorážkou si na Žajdlíka nepřišli. Ve 45. minutě Liberec skóroval po čtvrté. Petr Wiencek vybojoval puk ve středním pásmu a pěkně umístěnou střelou o tyč rozvlnil síť litvínovské branky. Černožlutí se ale nevzdávali a stále bojovali. Bečvář v 51. minutě vystřelil švihem od modré čáry, ale brankář Žejdlík vytěsnil puk těsně mimo branku. V úvodu 59. minuty snížili hosté náskok Liberce na 3:4 zásluhou Davida Drašara, který se trefil pod horní tyč hostující svatyně. Litvínov už ale vyrovnat nedokázal a připsal si čtvrtou prohru v turnaji.

Fanshop