Zápas - mládež 15. 11. 2014, Ondřej Vlk

JUN: Litvínov v Brně schytal debakl 2:8

B r n o – Ve 25. kole DHL extraligy juniorů čekalo litvínovské hráče kruté vystřízlivění. Po jasné výhře v Pardubicích schytali v Brně debakl 2:8. Po bezbrankové první třetině Brno ukázalo sílu ve druhé periodě, kde získalo náskok tří branek. O výsledku rozhodla především třetí dvacetiminutovka, kterou chemici prohráli 2:5. Litvínov tak odjíždí zpět na sever Čech bez bodového zisku.

25. kolo, 15.11.2014, ZS Brno
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
8 2
  • Třetiny

    0:0, 3:0, 5:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Jekel – Vágner (C), Cívka, Hájek, Kupčík, Kubeš, Vlček, Vojáček, Šnajnar – Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, Zohorna, Biolek, Kusko, Dufek, Král, Boltvan, Grünwald, Dymáček

  • Sestava hostů

    Sroka – Moravec, Šesták, Fučík, Cvrk, Sklenička, Šefl – Kučera, Řehoř (C), Čapek, Weitz, Stříbrný, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka


Reportáž

Úvodní dějství duelu bylo plné pěkných akcí, některé málem skončily brankou. Za začátku více hru kontrolovala Kometa, ta však byla dvakrát v početní nevýhodě. Zejména v druhé přesilovce si Litvínov počínal dobře, když Cvrkovu nabídku nedokázal Josef Stříbrný nasměrovat do odkryté části branky Brna. Do podobné pozice se dostal nejprve domácí Hynek Grünwald, který se snažil sklepnout do volné branky letící puk – taktéž bez úspěchu. Dvě šance v krátkém sledu měl Roman Dymáček. Prvně pálil z mezikruží, jeho ránu vyrazil Dominik Sroka mimo. A taktéž se Dymáček ocitl u puku u odkryté branky, nedokázal však rychle neposedný touš zpracovat a nasměrovat jej mezi tři tyče. Po první třetině odešli hráči do kabin za stavu 0:0. Na vyloučené „vedli“ domácí 2:1.

Prostřední dvacetiminutovka byla v podobném rázu, ovšem jsme se dočkali branek. Skóre otevřel ve čtyřiadvacáté minutě Adam Kozel. Necelé čtyři minuty nato byl úspěšným střelcem Roman Dymáček, který zužitkoval nabídku Jana Dufka a protlačil puk do odkryté části branky. Dvě minuty před druhou sirénou dal třetí důvod k radosti domácím Filip Dvořák, který nejprve trefil horní tyčku litvínovské branky a dostal od brankové konstrukce zpětnou přihrávku, kterou tentokrát umístil pod nohy stojícího gólmana Dominika Sroky. Do šaten tak odešli spokojenější Brňané s vedením 3:0.

Závěrečná třetina nabídla pěknou gólovou podívanou. Střílet začali hosté z Litvínova, kdy v čase 42:35 proměnil trestné střílení Ivan Řehoř. Na to ale reagovala Kometa gólem na 4:1 z hokejky Romana Dymáčka. Hostující David Cvrk vypálil tvrdě od modré a puk se od horní tyčky odrazil do branky. Další čtyři góly padly pouze do brány Litvínova. Jakub Boltvan v mezikruží plácl bekhendem do puku a skóroval. Šestý gól byl velmi zajímavý. Tadeáš Král vyhodil přes všechny čáry a kotouč doputoval ke Srokovi, který jej s úmyslem zakrýt ale pustil za sebe. Naštěstí pro něj za ním byla tyčka, která zamezila gólu. Jenže rychle přibruslil Hynek Grünwald a doťukl volný touš za brankovou čáru. Tři minuty před koncem upravil na 7:2 Lukáš Denk a čtrnáct sekund před poslední sirénou využil přesilovku dělovkou od modré Rostislav Šnajnar.

Kometa si tak v letošní sezóně připsala zatím největší gólový úspěch. V pondělí vyráží na led Pardubic, Litvínov doma přivítá Piráty z Chomutova.

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Pavel Pazourek: Soupeř byl určitě zdatný. Dvě třetiny byly vyrovnané. Podávali jsme dobrý výkon a potom jsme se začali prosazovat i střelecky. Mrzí mě spíše ty dvě branky, protože jsme to chtěli za stavu 3:0 dohrát ve větším klidu, než jak to nakonec skončilo. Přehráli jsme soupeře, čemuž i ten výsledek odpovídá. V Olomouci, kde jsme vyhráli 6:1 byl náš výkon lepší, tady to bylo dozadu příliš vabank.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel: První třetina vypadala z naší strany dobře, hráli jsme co jsme chtěli. Pak jsme ale udělali hrubé chyby, které rozhodly zápas. Konec utkání už kluci trošku nezvládli.

Fanshop