Zápas - mládež 05. 09. 2014, Lucie Lobo

SDO: Úvod sezóny litvínovští dorostenci nezvládli, podlehli Plzni 2:4

L i t v í n o v - První utkání v nové sezóně litvínovští dorostenci nezvládli. Dvakrát sice byli ve vedení, ovšem ve třetí třetině byla Plzeň jasně lepší, do domácí branky nasázela ještě další dva kusy a černožlutí už nedokázali odpovědět. Hosté si tak odvezli všechny tři body.

1. kolo, 05.09.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
2 4
  • Třetiny

    2:1, 0:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Březák, Kučera M., Brejžek, Brzek, Urbánek, Šíp, Macháč – Leitner, Jícha, Bárdoš – Drašar, Reichel, Havelka – Bečvář, Helt, Vébr – Chmelař, Klika.

  • Sestava hostů

    Zeman – Kaňák, Pokorný, Sedláček, Ivanič, Čechura, Váchal, Sysel, Kačena – Hajšman, Vavřička, Stráský – Rubner, Kodýtek, Kantner – Kučera T., Kokoška, Hanzlík – Krystl, Roubal, Krásný.


Reportáž

Hned v druhé minutě utkání se Litvínov dostal do vedení zásluhou Jana Bečváře, který našel kotouč ve skrumáži před hostující brankou a šikovně zakončil za záda hostujícího gólmana Zemana. V 15. minutě využila Plzeň přesilovou hru. Třináct sekund před návratem Bečváře na led rozsvítil červené světlo nad brankou Litvínova Marek Rubner, který našel odraženou střelu Pokorného a zakončil do levého rohu litvínovské svatyně. Tři minuty na to ale Litvínov dokázal odpovědět a dostat se znovu do vedení. Jícha nahrál volnému Marku Leitnerovi, který z kruhu nedal Zemanovi žádnou šanci.

V polovině druhé dvacetiminutovky se do obrovské šance dostal hostující Krystl, který ve svém vlastním oslabení dojel vyhozený kotouč, sjel si před branku, ale neměl příliš prostoru k zakončení a Sklíba tak nakonec nemusel řešit žádnou vážnější situaci. Běžela šestatřicátá minuta, když Plzeň znovu v přesilové hře vyrovnala stav utkání zásluhou Marka Rubnera, který se trefil pod víko litvínovské branky. Vzápětí měli litvínovští šanci na odpověď, protože byl vyloučen hostující Ivanič, ale početní výhoda k brance nevedla a do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu 2:2.

Ve třetí třetině měli hru ve svých rukách plzeňští. Ve 46. minutě byl vyloučen domácí Helt a hostujícímu týmu stačilo pouhých 30 sekund na skórování. Plzeň předvedla krásnou kombinaci, na jejímž konci stál Lukáš Kaňák, který se z mezikruží trefil pod horní tyč Sklíbovy branky a poslal tak svůj tým do vedení. Dvě minuty na to si modrobílí vypracovali dvoubrankový náskok zásluhou Matyáše Kantnera, který dostal nahrávku od vlastního gólmana, projel celým kluzištěm a šikovně zakončil za Sklíbova záda. Litvínov už nedokázal odpovědět a Plzeň si tak odvezla všechny tři body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Nám se dneska povedl jen vstup do utkání, pak už to s tím, o čem se bavíme a trénujeme nemělo nic společného. Byla to těžká křeč a strašně moc situací jeden na jednoho jsme dnes prohrávali. V závěru byl soupeř jasně lepší.

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Ladislav Čihák (HC Plzeň 1929): Viděli jsme kvalitní utkání. V první třetině jsme byli trošku nervózní, Litvínov byl koncentrovanější. Nám to pořád odskakovalo, ale ve druhé třetině se to zlomilo, měli jsme dobré přesilovky a viděli jsme krásný hokej nahoru dolů. Je to začátek sezóny, příprava je vždycky dlouhá, jak pro nás tak pro soupeře. Měli jsme víc štěstí v koncovce, vytvářeli jsme si lepší šance, měli jsme víc přesilovek a myslím si, že jsme byli více na kotouči. Věděli jsme, že Litvínov má dobré hráče, chodili nám do protiútoku a my jsme si je museli pohlídat. Ve třetí třetině si to kluci pohlídali, dali jsme dva góly a vyhráli jsme. Samozřejmě jsme rádi, že se nám podařilo první zápas vyhrát.

Fanshop