Zápas - mládež 23. 10. 2014, Barbora Wolfová

SDO: Litvínovští po nevýrazném výkonu podlehli Plzni 1:4

V rámci 15. kola RAKO Extraligy staršího dorostu se utkali HC Litvínov a HC Plzeň 1929. Hattrick si hned po první třetině připsal Filip Kokoška. Jediný gól domácích, jehož autorem byl David Drašar, Litvínovu k výhře nestačil. Když v osmém kole hostila černožluté Plzeň, prohrála 1:4. Tentokrát to domácím oplatila a také s výhrou 1:4 si odváží 3 body.

15. kolo, 23.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
1 4
  • Třetiny

    0:3, 0:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Balász, Brejžek, Macháč, Šíp, Kučera M., Urbánek, Brzek "C", Březák – Klika, Chmelař, Vébr, Drašar, Jícha "A", Reichel, Bečvář, Havelka, Leitner, Bárdoš "A"

  • Sestava hostů

    Zeman – Ivanič, Kvasnička, Váchal, Kaňák "C", Sysel, Sedláček, Pokorný – Roubal, Kučera T., Krystl, Vavřička, Krásný, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Rubner, Hajšman, Hanzlík, Stráský


Reportáž

Úvod utkání neukázal kdo bude lepší, protože bylo plno šancí na obou stranách. V sedmé minutě se hostující hráči nahromadili u branky Litvínova a poprvé se podařilo propasírovat puk za záda Šimona Sklíby Filipu Kokoškovi. Vedoucím gólem nabudil svůj tým a dalších pět minut Plzeňští posílali na Sklíbu jednu střelu za druhou. Šanci na druhé straně měl Drašar, ale jeho tvrdou střelu vyrazil Zeman mimo svou branku. V 18. a 20. minutě poslal další dva přesné projektily až do branky domácích opět aktivní Filip Kokoška, tím si po dvaceti minutách připsal hattrick a svému týmu zajistil vedení 0:3.

Ve druhé třetině ani jeden z týmů branku nepřidal. Oproti první periodě, kde se žádný z týmů přesilové hry nedočkal se ve druhé třetině několikrát vylučovalo. Domácí si zahráli v oslabení čtyřikrát. Aktivnějším týmem byli po celou druhou třetinu Plzeňští.

V úvodu třetí periody se hrálo 4 na 4. Litvínov měl poté výhodu necelé minuty v přesilové hře, které dokázal střelou nad beton Zemana využít David Drašar a domácímu týmu tak vykřesal jiskru naděje. Několik dalších šancí, které si domácí vytvořili už nedokázali ani jednu z nich proměnit. Mnohem aktivnější byla opět Plzeň a potvrdila to i tlakem na samém konci zápasu. V 59. minutě došťouchl puk do brány Lukáš Kaňák a potvrdil tím výhru Plzně na ledě Litvínova.

Výsledkem 1:4 skončilo utkání, kde byl značně lepším tým Plzně. Zaslouženě si tak hosté odvezli 3 body a oplatili tak chemikům porážku z osmého kola.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov):Dostali jsme lekci z hokeje. Absolutně v ničem jsme na soupeře neměli. Hráči neplní to, o čem se bavíme a co trénujeme. Dnes tam nebylo vůbec nic, za co by jsme si zasloužili body. Soupeř hrál výborně, byla radost se na něj koukat.

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Ladislav Číhák (HC Plzeň 1929):Povedla se nám první třetina, kde jsme dali tři góly. Sice měl Litvínov také šance, ale nedokázali je proměnit, my ano a to dokonce třikrát. Potom jsme si už věřili. Ve třetí třetině se to trochu zkomplikovalo, když nám dali gól na 3:1, ale už se nám to povedlo udržet.

Fanshop