Zápas - mládež 14. 11. 2014, Lucie Lobo

SDO: Litvínov po pauze podlehl Karlovým Varům až v nájezdech

K a r l o v y V a r y - V rámci 20. kola RAKO extraligy staršího dorostu odcestovali Litvínovští v dopoledních hodinách do Karlových Varů. Vary se ve druhé třetině dostaly do vedení, ale Chemici dokázali v 58. minutě vyrovnat. O vítězi se rozhodovalo v nájezdech, kde byli šťastnější domácí.

20. kolo, 14.11.2014, KV Aréna
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
2sn 1
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 0:1 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kuchař (Špírek) – Vodička (A), Bernáth, Pajk, Prachař, Beer. Vápeník – Prošek, Nguyen, Janata (A), Svoboda, Čejka (C), Davídek, Trapl, Horký, Pastyřík, Hauzr.

  • Sestava hostů

    Sklíba (Kovařík) – Březák, Urbánek, Brzek (C), Brejžek, Kučera, Najman – Bárdoš (A), Jícha (A), Bečvář, Havelka, Reichel, Drašar, Chmelař, Klika, Leitner.


Reportáž

Do utkání vstoupili aktivněji domácí hokejisté, Sklíba musel likvidovat například pokusy Pastyříka, Čejky a dalších. Domácí brankář Kuchař měl práce méně, na pozoru se musel mít třeba při tečované ráně Kučery od modré. Ani jedna z šancí však nepatřila do kategorie stoprocentních, oba týmy k utkání přistoupily poměrně opatrně. Příliš na tom nezměnilo ani vyloučení domácího Vodičky, hosté se totiž během přesilovky nedokázali delší čas udržet v útočném pásmu. První perioda tak po právu skončila bez branek.

I na začátku druhé části vycházela většina útočných aktivit z karlovarské strany, hosté se do útoku pouštěli méně často, zato však nebezpečněji. Do dosud největší šance utkání se ve 24. minutě dostal litvínovský Bárdoš, který ve velmi dobré pozici v levém kruhu trefil jen Kuchaře, domácí gólman zachránil své mužstvo od pohromy. Po ospalé první třetině nabíralo tempo hry na obrátkách, tvořit hru začali i hosté. Paradoxně jim však opět příliš nepomohla početní výhoda, při vyloučení Beera toho moc nevymysleli. A krátce po návratu do plného počtu se konečně změnilo skóre. Martin Trapl po asistenci Čejky a Davídka v 35. minutě propálil Sklíbu. Pro hosty mohlo být ještě hůř, na konci 37. minutě už se někteří diváci radovali podruhé, ale Sklíba v nepřehledné situaci nakonec vylovil puk ještě před brankovou čarou.

Plány hostů na vyrovnání mohlo po návratu z kabin zhatit vyloučení Leitnera za hákování, v nerovnoměrném počtu hráčů však paradoxně byli blíže skórování hosté. Po rychlém protiútoku už za karlovarskou svatyní dokonce svítilo červené světlo, ale puk nakonec brankovou čáru nepřešel. V plném počtu pak hosté postupně zvyšovali svou aktivitu, v polovině třetiny ubránili další oslabení a nakonec se přece jen dočkali vyrovnání. Na začátku 58. minuty proklouzlo Kuchařovi nahození Jana Bárdoše, který tak se štěstím poslal zápas do prodloužení.

V něm měli více ze hry domácí, litvínovské obraně dělal velké problémy pohyb Svobody, hosté však nakonec ustáli i karlovarské přečíslení dva na jednoho. O majiteli druhého bodu tak rozhodovaly až samostatné nájezdy a jasno bylo už po druhé sérii. Za domácí se totiž prosadili jak Martin Trapl, tak Čejka, naopak s Kuchařem si neporadili Leitner ani Reichel.

Fanshop