Zápas - mládež 29. 01. 2015, Martin Stříbrný

JUN: Litvínovští porazili Chomutov fotbalovým výsledkem 2:0

C h o m u t o v - Junioři před malou chvilkou dohráli v chomutovské SD aréně, kde se střeli s domácími Piráty! V zápase kralovali oba gólmani, tím úspěšnějším však byl litvínovský Michal Klečka, který dokázal pochytat všech 21 střel soupeře a udržet čisté konto. O jediné góly utkání se postarali Josef Jícha a Lukáš Válek.

14. Nadstavba B, 29.01.2015
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
0 2
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Lukeš – Lidák, Cestr, Dubeň, Szathmáry, Černý (A), Drobný – Procházka, Wágner, Šťovíček (C), Macháček A., Rohla, Jirušek, Tupý, Dimitrov, Tatár, Kellerstein, Huňady (A), Macháček P., Strunz

  • Sestava hostů

    Klečka – Jonák, Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Kokeš, Sklenička, Vostárek, Šefl (A) – Kučera, Bárdoš, Jícha, Stříbrný, Sládek, Mical, Šimeček, Válek, Štěpka (C)


Reportáž

Do utkání vstoupili lépe hosté a ve čtvrté minutě si vytvořili zajímavou šanci. Jaroslav Šimeček zachytil nepřesnou přihrávku chomutovských a pelášil na Lukeše, ten jeho pokus vyrazil. Po této akci jsme moc hokejové krásy neviděli. Hokejové akce nahradily vyloučení, kterých v této periodě bylo celkem sedm. V jedné z nich trefil tyčku Václav Cestr. Brankovou konstrukci trefil i Patrik Huňady. Do kabin se šlo za stavu 0:0.

Ve druhé třetině byl aktivnější celek Ondřeje Weissmanna. Před Lukeše se krásně natlačil Martin Mical, ale svojí individuální akci nepřetavil v první branku. Následně byl v šanci i Karel Šefl. Litvínovský asistent kapitán ale branku přestřelil. V sedmatřicáté minutě ujel David Šesták všem hráčů, Lukeše ovšem nepřekonal. Za necelou minutu se do další příležitosti dostával Lukáš Válek. Ten nadvakrát chomutovského brankáře nepřekonal. I po čtyřiceti minutách byl stav utkání bezbrankový.

Začátek třetí třetiny patřil Pirátům. Ve třiačtyřicáté minutě si svěřenci Roberta Kašeho vytvořili velikou šanci, kdy v brankovišti doráželi do odkryté klece, ale ani jeden pokus neskončil za zády bezchybného Klečky. Dvě minuty na to byl sám před již zmiňovaným litvínovským brankářem Petr Macháček, který z bezprostřední blízkosti nedal úvodní branku střetnutí.

A tak trestali hosté. Obrovskou hrubku v domácí obraně potrestal střelou pod břevno Josef Jícha, jenž vstřelil první branku tohoto severočeského derby. Nadále byli lepším celkem domácí Piráti, ale svoje příležitosti neproměnili Szathmáry, Strunz ani Šťovíček. V powerplay se tedy prosadil po další chybě domácí obrany Lukáš Válek, a tak Litvínov slavil první výhru proti Chomutovu v letošním ročníku.

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Robert Kaše (Chomutov): „Dnes jsme hráli opravdu špatně. Kluci si mysleli, že si přišli zahrát hokej a podle toho to také vypadalo. Nedostávali jsme se do šancí. Dnes jsme odehráli utkání bez nasazení a bojovnosti a takto se hrát nedá. Jiný výsledek, než dopadl být nemůže. Litvínov alespoň chtěl, bruslili. Od nás tam nebylo naprosto nic. Myslím si, že si Litvínov vítězství zasloužil.“

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jaroslav Hübl st. (Litvínov): „My jsme se přijeli bojovat, protože jsme potřebovali alespoň jeden bod k udržení. Od toho se naše taktika odvíjela. Hráli jsme od obrany. Na začátku jsme měli možná více ze hry, i když bylo utkání velice vyrovnané. Pak jsme dali branku a hráli jsme tak, abychom utkání dovedli do vítězného konce, což se nám povedlo a jsme za to rádi.“

Fanshop