Zápas - mládež 16. 01. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Gólovou přestřelku vyhrál domácí Litvínov, Chemici vyhráli 6:4

L i t v í n o v - Starší dorostenci odehráli dnešní utkání i přes početnou marodku. Litvínovští zažádali soupeře o odložení dnešního utkání, což jim ale bylo zamítnuto, a tak si museli půjčit několik hráčů z mladšího dorostu. Tito hráči ovšem nezklamali a svými gólovými příspěvky pomohli k výhře Chemiků 6:4. O góly Severočechů se postarali: Dvěma zásahy Myšák, po jednom pak Vaněk, Pavlíček, Brejžek a Chmelař.

2. část B, 16.01.2015, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
6 4
  • Třetiny

    2:3, 3:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Brejžek, Macháč, Šíp, Urbánek, Březák "A" – Chmelař, Vébr, Jícha "C", Helt, Vaněk, Pavlíček, Leitner, Myšák, Havelka.

  • Sestava hostů

    Němec – Stehlík, Kadlec, Kachyňa, Farka, Kubeš, Klinecký, Benda, Svoboda – Bláha "A", Pánek, Schmidmayer, Vráblík, Bárta F., Jiřinec, Šulek, Doktor "C", Bárta J., Fencl, Pospíšil, Mašek


Reportáž

Starší dorostenci odehráli dnešní utkání i přes početnou marodku. Litvínovští zažádali soupeře o odložení dnešního utkání, což jim ale bylo zamítnuto, a tak si museli půjčit několik hráčů z mladšího dorostu. Tito hráči ovšem nezklamali a svými gólovými příspěvky pomohli k výhře Chemiků 6:4.

Českobudějovičtí vlétli do utkání ve velkém stylu, když se během pěti minut dostali do rychlého dvoubrankového vedení. Jako první z hostujících se prosadil Daniel Klinecký, když napřáhl na modré čáře a procedil puk mezi Sklíbovy betony.

Druhou ránu přidal tři minuty na to Karel Schmidmayer, když Fenclem nahozený kotouč za domácí bránu zachytila domácí obrana, jenže ji o puk obral zmiňovaný útočník a podobně jako jeho předchůdce procedil puk skrz Sklíbovu výstroj do brány.

Ve 12. minutě se domácím naskytla příležitost přesilové hry, kterou byť se štěstím, ale přeci dokázali využít a snížit na 1:2. Josef Myšák, který hraje dnes jeden z prvních zápasů za starší dorost, dokázal z blízkosti propálit Němce a snížit tak na rozdíl jedné branky.

O dvě minuty později domácí udeřili znovu, když tentokrát skórovali ve hře 4 na 4. Za vzájemné osekávání usedli na trestnou lavici Březák a Farka. Martin Brejžek dokázal z pozice obránce pláchnout českobudějovické obraně a možností volného nájezdu na Němce nepohrdl, střelou mezi ruku a tělo Němce rozvlnil síť a opět vyrovnal stav utkání.

I přes to, že se zdálo, že už další branka nepadne, nebylo tomu tak. První komplikace pro domácí přišla v 18. minutě, kdy usedl na trestnou lavici Filip Helt a o minutu poději za ním i Josef Jícha. Budějovičtí přesilovou hru 5 na 3 stihli využít ještě v první třetině, když čtyřiadvacet vteřin před koncem třetiny rozvlnil síť Ondřej Šulek, který svou brankou ukončil první třetinu.

Ve 26. minutě se do obrovské šance dostal Filip Helt, který se ocitl úplně sám před Němcem, ten ho však dokázal skvělým zákrokem vychytat. Litvínovské však ani tato spálená šance nemusela příliš mrzet, když se pouze třináct vteřiny na to dokázal prosadit jiný z domácích útočníků, konkrétně Petr Pavlíček, který dostal puk do brány střelou k tyči.

Podobně jako v první třetině, tak i ve druhé dokázali domácí vstřelit dvě branky v rozmezí pár minut. Domácí se dokázali prosadit v přesilovce, jelikož na trestnou lavici musel zamířit hostující Kubeš za nedovolené bránění. Další z mladších dorostenců, který dnes poprvé nastoupil za starší dorost se dokázal prosadit byl Kryštof Vaněk. Domácí útočník neváhal a vypálil i z nulové pozice, což se mu vyplatilo a puk skončil za zády Němce.

Druhou třetinu snů pro Severočechy završil ve 32. minutě Jan Chmelař. Josef Jícha vypálil zpoza kruhu a jeho střelu vyrazil Němec pouze na druhou polovinu útočné třetiny Litvínova, kde stál chytře postavený zmiňovaný útočník a ranou do odkryté části brány rozvlnil síť. Vstřelil tak poslední branku této třetiny, kterou vyhráli litvínovští 3:0!

Stejně jako do druhé tetiny, tak i do třetí vstoupili lépe domácí Chemici. Josef Myšák, který dnes prožíval skvělý večer, dokázal zvýšit vedení svého týmu již 6:3. Mladší dorostenec, dokázal, jako již poněkolikáté domácí hráči, prostřelit z vrcholku kruhu Němce, kterému většina branek dnes propadl skrz výstroj do brány.

Už už se zdálo, že domácí dohrají dnešní utkání v pohodě, nebylo tomu tak. Šimon Sklíba nedokázal razantní střelu Kadlece udržet ve své výstroji a puk mu vypadl před bránu. Před Sklíbovo svatyní stál dobře postavený Jan Bárta, který neměl problém dorazit volný kotouč do odkryté brány a snížit stav utkání na 4:6.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Před týmem smekám a gratuluji k parádnímu výkonu. Žádali jsme Budějovice o odložení zápasu, protože nemáme lidi. Ti nám na to nekývli, jeli s patnácti hráči ročníku 97. My jsme posbírali co mělo ruce a nohy. Někteří vstali z postele, doplnili jsme to hráči z mladšího dorostu. Parádním výkonem a bojovností, jsme získali tři body.

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Ladislav Kolda (HC Motor České Budějovice): Zápas jsme nezvládli. I když jsme ho dobře rozehraný. Možná to rychlé vedení 2:0 nám uškodilo. Přestali jsme poté hrát a měli jsme hodně vyloučených. Domácí si to vítězství zasloužili za bojovnost. Z naší strany to poté bylo jen trápení a snaha se na to dotáhnout, ale nezvládli jsme to. Domácím gratulujeme.

Fanshop