Zápas - mládež 13. 02. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Velký obrat se nekonal a Litvínov jede z Olomouce bez bodů

O l o m o u c - Starší dorostenci Litvínova za sebou mají další utkání v nadstavbové skupině B, ve které bojují o postup do play-off. I přes to, že dorostenci dvakrát prohrávali o dvě branky, vždy se dokázali na svého soupeře dotáhnout. Ke konci utkání bohužel dvakrát inkasovali, a tak si z Olomouce nepřivezou žádné body.

2. část B, 13.02.2015
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
5 3
  • Třetiny

    0:0, 3:2, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Šoustal – Kališ, Kolovrátník, Metelka, Galvas, Klvaňa, Beutl, Škoda – Zabloudil M., Heža J., Podlaha, Spurný, Machálek, Jeklič M., Zabloudil Z., Horák J. (C), Marek, Říčka, Husták, Malý, Beier.

  • Sestava hostů

    Havlík – Balász, Brejžek, Najman, Kučera, Urbánek, Brzek (C), Březák – Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichel, Bárdoš.


Reportáž

V první třetině se hrála velice vyrovnaná partie, což také poukazovalo na stav, za kterého šly oba týmy do kabin – 0:0. V úvodní třetině si dokázali oba týmy vytvořit po dvou velkých příležitostech. První z nich měl litvínovský Kristian Reichel, který nedokázal zužitkovat individuální akci Drašara.

Další velké šance byli k vidění v rozmezí osmé až desáté minuty. Nejprve se gólová příležitost naskytla domácím, když se přihrávka zpoza branky ocitla u pravé tyčky Havlíkovy klece, ale hostující gólman dokázal zasáhnout. Minutu na to měli největší šanci první třetiny Severočeši. Jeden z hostujících hráčů se ujal puku a vypálil. První rána se otřela o boční sítku Šoustalovy brány, ta druhá skončila na její tyči.

Do druhé třetiny vstoupili hráči Mory fantasticky, jelikož si za šest minut hry dokázali vytvořit důležité dvoubrankové vedení. Nejprve se ve dvacáté páté minutě prosadil Matic Jeklič, když dokázal spolu s Jiřím Horákem využít rychlé přečíslení a poslat svůj tým do vedení.

Druhá branka padla přesně 82 vteřin po té první, a znovu se puk ocitl v bráně Havlíka. Jan Machálek dokázal využít chyby domácích, kteří se sami vyhnali z útočného pásma a k puku se dostali domácí. První střela Zabloudila skončila pouze před hostujícím brankářem, kde stál zmiňovaný autor gól, a ten už neměl problém doklepnout kotouč do odkryté klece.

Po druhé vstřelené brance Mory se hostující hráči odhodlali k útočném pojetí hry, za což byli po právu odměněny. Jakub Březák se zapsal mezi střelce utkání, když dokázal najít skulinu a střelou kolem levé tyčky snížit na rozdíl jediné branky.

I hned po vstřeleném gólu Chemiků se hosté uchýlili k zbytečnému faul, konkrétně Zdeněk Vébr, který mohl zpytovat svědomí na trestné lavici. Ač Mora svou přesilovku nevyužila, tak se dokázala prosadit hned po návratu Vébra z trestné lavice a znovu odskočit na rozdíl dvou branek. Jakub Galvas si dokázal před Havlíkem najít prostor a přesnou ranou rozvlnil síť.

Obdržená branka se na psychice hostů nijak výrazně nepodepsala, jelikož ještě ve druhé třetině, konkrétně dvě minuty před jejím koncem, dokázali opět snížit. Rychlý protiútok dva na jednoho podnikli Josef Jícha a Jan Bečvář, který byl korunován gólem. Druhý zmiňovaný útočník se ujal puku a přesnou ranou dokázal prostřelit Šoustala.

Dvě přesilovky Litvínova v krátkém sledu a vyrovnání. Litvínovským se na začátku třetí třetiny naskytla příležitost, a to v podobě dvou přesilovek v rozmezí pěti minut. I přes to, že tu první nedokázali využít, tu druhou jo a zápas mohl začít od znova. Střela Martina Brejžka skončila až za zády bezmocného Šoustal a byl srovnáno 3:3.

Severočechům se rázem na to naskytla další přesilová hra, když na trestnou lavici musel Říčka, který odpykal trest za podražení gólmana Šoustala. Hosté přesilovku nevyužili, a tak přišel trest. Aktivní Jakub Heža dokázal dostat kotouč za záda Šimona Havlíka, byť se štěstím, ale přeci.

Chemici se v závěru pokoušeli o vyrovnání, z mohutného tlaku bohužel už skórovat nedokázali, navíc ještě dostali góly při powerplay, což byla tečka za strhujícím zápasem. O poslední, osmou branku zápasu se postaral ranou do odkryté klece Matic Jeklič, který se tímto gólem zapsal jako jediný dvakrát do střelecké listiny zápasu.

Ohlasy

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Jan Tomajko (HC Olomouc): Byl to dobrý zápas. I Litvínov hrál určitě výborné utkání. Mohlo vyhrát jakékoliv mužstvo. Chvilku jsme tlačili my, chvilku Litvínov. Hrálo se od podlahy, hodně do těla. Moc týmů takhle nehraje, takže si myslím, že to bylo dobré srovnání. Jsme rádi za tři body.

Fanshop