Zápas - mládež 20. 02. 2015, Martin Stříbrný

SDO: 3 zápasy, 20 gólů a 9 bodů! Skvělá jízda staršího dorostu v boji o play-off

L i t v í n o v - Litvínovští starší dorostenci dokázali svou sérii výher natáhnout už na tři zápasy, dále se tak drží v boji o play-off! Tentokrát na svém ledě přivítali Havířov, který dokázali po dobrém výkonu porazit vysoko 8:4 a mohou si tak přispat další tři důležité body do tabulky.

2. část B, 20.02.2015, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC AZ Havířov
HC VERVA Litvínov HC AZ Havířov
8 4
  • Třetiny

    4:2, 0:2, 4:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Balász, Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek "C", Březák "A" – Vébr, Drašar, Jícha, Reichel, Havelka, Leitner, Bárdoš, Bečvář.

  • Sestava hostů

    Sonnek (Velička) – Srníček, Trombik, Frojda, Dudek "C", Kiss, Spálovský, Mrowiec – Pawliczek, Moravčík, Polak, Wróbel, Stružík, Peterka, Hendrych "A", Pacoň, Kurovský, Macuh, Cihlář.


Reportáž

V první třetině se skóre měnilo jako na kolotoči. První branku vstřelil už ve 3. minutě Jan Bečvář. Domácí útočník se nachomýtl k puku na kruhách a ranou propálil vše, co stálo před Sonnkem. Hráči AZ si však připravili rychlou odpověď, a to už v 7. minutě první třetiny. Nikolas Stružík si svou branku připravil až na konec přesilové hry svého týmu, když dokázal jako první dostat puk za záda domácího gólmana.

Druhá a vedoucí branka Havířova přišla 32 vteřin hned po té první. Miroslav Pacoň si dokázal počkat na správnou chvíli, kdy bude mít Sklíba puk mimo zorná pole, rychle ho vyvezl zpoza brány a zametl ho za jeho záda. Několik málo okamžiků po této akci přišlo vyloučení na hostující straně a trest z té domácí. Jakub Březák napřáhl na modré a vyslal puk na Sonnkovu bránu. Tam stál nešťastný hráč Havířova, který svou lehkou tečí hokejkou poslal puk do vlastní brány.

Tento gól však nebyl z daleka poslední, jelikož ve 14. minutě přišel další, na straně Litvínova. Martin Brejžek přiťukl do jízdy puk Kristianu Reichlovi, který svou pumelenicí nedal šanci gólmanu Havířova. A bylo ještě hůř. Dvě minuty před koncem první třetiny přišla čtvrtá branka za zády Sonnka. Reichel znovu vypálil a jeho jedovatou střelu dokázal hostující gólman vyrazit pouze před sebe, kde stál David Drašar. Litvínovský útočník zachoval klidnou hlavu a poslal puk do odkryté brány.

Asi tak, jak se povedla první třetina Litvínovu, ta druhá se zase lépe povedla Havířovu. Autorem branky ve 33. minutě se stal Nikolas Stružík, který ke své brance přišel jako slepí k houslím. Střela havířovského útočníka se zastavila pod betonem Sklíby, odkud ji do brány doklepl omylem jeden z hráčů Litvínova. Další šťastná branka pro Havířov přišla ve 37. minutě po nahození Roka Macuha, když puk z jeho čepel skončil, k překvapení všech, až za zády domácího gólmana.

O tom, že se dnes na ZS Ivana Hlinky hraje strhující zápas, nemohl být žádný pochyb. Tři minuty po začátku třetí třetiny vrátil Litvínovu vedení Josef Jícha, když dokázal střelu z kruhů tečovat puk za záda Sonnka. V tentýž minutě zvýšil na rozdíl dvou branek Kristian Reichel. Mladý reprezentant ve službách Litvínova dostal podobně, jako při první své brance nabyto na kruhy a svižnou ranou skrz Sonnkovy betony poslal puk do brány!

Definitivně rozhodující branku utkání vstřelil ihned v následující přesilovce Honza Bečvář. Střelu Josefa Jíchy vyrazil Sonnek pouze před sebe, kde stál dotěrný útočník Chezy a dotlačil puk za jeho záda. Utkání už bylo rozhodnuto, jenže Litvínovští nepolevili a pokračovali v gólovém orchestru. Ve 49. minutě vsítil už osmou branku svého týmu Marek Leitner, který dostal ideální přihrávku před bránu od Vébra a poslal puk z bezprostřední blízkosti do sítě.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Věděli jsme, že nás čeká těžký a houževnatý soupeř, to Havířov předvedl v zápase u nich. Druhá třetina byla trochu rozhádaná vyloučeními. Nedostali jsme se do tempa a byla to takzvaná neučesaná hra. Před třetí třetinou jsme si něco řekli, kluci si to vzali k srdci a odehráli to parádně. Děkuji jim za ten výkon.

logo HC AZ Havířov

HC AZ Havířov

Martin Janeček (AZ Havířov): My jsme čekali, že Litvínov do zápasu půjde od začátku utkání a to se vyplnilo. V první třetině jsme vůbec nestačili, nestíhali jsme bruslit a soupeř nám odskočil. V druhé části jsme zvýšili tempo a srovnali jsme. Domácí však vlétli do třetí třetiny od podlahy a my jsme opět nestačili. V klidu nás porazili.

Fanshop