Zápas - mládež 27. 02. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Starší dorostenci si zahrají v play-off s Oceláři z Třince!

B u d ě j o v i c e - Starší dorostenci si v dnešním utkání v Českých Budějovicích zajistili poslední místenku v play-off, v němž se utkají s Oceláři z Třince. Po výsledku 4:1, se tak mohou těšit na boje o cenné kovy!

2. část B, 27.02.2015
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
1 4
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kváča – Stehlík, Kadlec, Kachyňa, Farka, Kubeš, Klinecký, Benda, Svoboda – Pánek, Schmidmayer, Vráblík, F. Bárta, Jiřinec, Šulek, Káník, Bahula, Doktor, J. Bárta

  • Sestava hostů

    Sklíba – Balász, Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák – Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvár, Havelka, Reichel, Bárdoš, Myšák


Reportáž

První třetina všem divákům v Budvar aréně nenabídla žádný hurá hokej, oba týmy se snažily hrát poctivě od zadu, což se jim také povedlo. I přes to, že oba týmy v první třetině vyznávaly defenzivní taktiku, dokázali se v ní mladí Severočeši prosadit. David Drašar se dostal do kombinace s Kristianem Reichlem, kterým mu puk poslal zadovkou a volný útočník Litvínova sám před Kváčou nezaváhal.

Českobudějovičtí vlétli do druhé třetiny jako uragán, což se taky podepsalo na stavu utkání. Hned ve 23. minutě se dokázal prosadit Erik Blahula. Útočník v barvách Jihočeského klubu se dostal do přečíslení dva na jednoho s Natanem Vráblíkem, klepl si o puk, který také dostal a nekompromisní ranou poslal puk za záda Sklíby.

Radost Jihočechů však netrvala příliš dlouho. Chemikům se v sedmadvacáté minutě naskytla příležitost přesilové hry, kterou jako první v utkání dokázali také zužitkovat. Velmi důležitou branku vstřelil v přesilové hře Štěpán Urbánek. Útočník Litvínova se dostal k puku, vypálil, a nakonec se štěstím propasíroval puk za záda Kváči.

Třetí třetina se hrála nahoru dolu, což více vyhovovalo Severočechům. Ihned po zahájení třetí třetiny se dostali Litvínovští dok útoku, z čehož padl třetí gól do sítě Kváči, jehož autorem byl Martin Havelka. Poté se do útoku aktivně hrnuli Jihočeši, jenže jejich snažení bylo marné, a bylo tak jasné, že mladým Chemikům už play-off neuteče. O poslední branku utkání se postaral Jan Bečvář, který dokázal poslat puk do odkryté brány a udělat tak závěrečnou tečku za dnešním utkáním.

Fanshop