Zápas - mládež 04. 03. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Chemici srdnatě vzdorovali, ale Třinci přesto podlehli

T ř i n e c - Osmifinále pro starší dorostence Litvínova začalo dnešním utkáním ve Werk aréně. I přes to, že Litvínovští v utkání třikrát vedli, nedokázali si své vedení udržet, a nakonec podlehli domácím Ocelářům 3:6. Litvínov však nic nebalí a série pokračuje již zítra, opět ve Werk aréně ve 14:00.

1. OF, 04.03.2015
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
6 3
  • Třetiny

    0:1, 2:2, 4:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hlaváč – Hrachovský, Valíček, Haman, Krása, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Poruba, Plitko, Bárci, Sztwiertnia, Roman

  • Sestava hostů

    Sklíba – Balász, Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák – Pavlíček, Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichel, Bárdoš, Helt, Myšák


Reportáž

První třetina toho hokejového příliš nenabídla, jenže to nebylo podstatné, jelikož po první třetině se šlo do kabin lépe Chemikům. První třetina přinesla pouze jednu branku, která překvapivě skončil za zády třineckého gólmana. Ve čtrnácté minutě se k odraženému kotouči před brankou Třince nachomýtl Martin Havelka, který jej dokázal dopravit do odkryté brány a dát svému týmu tak překvapivé jednobrankové vedení.

Litvínovští nezvládli vstup do druhé třetiny, když už v pětadvacáté minutě přišli o své překvapivé vedení. Kotouče se na modré čáře ujal Kaukič, posunul ho na kruhy pro Jana Bartka, který bekhendovým zakončením dokázal dostat kotouč za záda Sklíby. Pro Litvínov mohl být ještě hůř, když se pár chvil po obdrženém gólu dostali do oslabení. Naštěstí pro Severočechy si Třinec s přesilovkou neporadil příliš dobře, a tak se pokračovalo za vyrovnaného stavu.

Krátce po nevyužité přesilovce Třince se tato možnost naskytla také pro Litvínov, jenže s tím rozdílem, že mladí Chemici ji dokázali využít. Poté, co se dostali hráči Litvínova do pásma a začali kombinovat, se rozhodl od modré nahodit kotouč na bránu David Drašar. Nahození litvínovského útočníka skončilo, k překvapení všech, až zády Hlaváče a Litvínovští byli zase ve vedení.

Druhá, na góly bohatá třetina, nám nabídla ještě další branky. O tu vyrovnávající se postaral v pětatřicáté minutě David Kofroň. Český reprezentant se v brejku protáhl mezi obránci a nekompromisně zakončil. Další zvrat utkání nabídlo o dvě minuty později, když byl v úniku faulován Kaukičem Oliver Najman, který měl tak možnost trestného střelení. Hostující obránce nic nevymýšlel a ranou mezi Hlaváčovy betony vrátil svému týmu vedení zpět.

Druhou třetinu, podobně jako tu první, začali mnohem lépe hráči Třince. Už dvě a půl minuty po jejím zahájení si vybral slabší chvíli hostující gólman Sklíba. Jinak bezchybný gólman Litvínova nedokázal udržet střelu Patrika Hrehorčáka a bylo vyrovnáno! Vrátit vedení svému týmu mohl o minutu později Josef Myšák, který měl jako druhý hráč utkání možnost trestného střílení. Třinecký gólman dokázal udržet kotouč před brankovou čárou a pokračovalo se tak za vyrovnaného stavu.

Pravidlo nedáš-dostaneš, se potvrdilo o dvě minuty později, když se hráči Třince dokázali poprvé v dnešním utkání dostat do vedení! Nájezd Poruby dokázala litvínovská obrana ještě zastavit, jenže na volný kotouč si počíhal Adam Folk, který přesnou ranou dostal svůj tým do vedení. Velkou šanci měl v polovině třetí třetiny Leitner, jenže z bezprostřední blízkosti nedokázal poslat puk do poloprázdné branky.

Šance Litvínova na vyrovnání velmi razantně snížil v pětapadesáté minutě Adam Folk. Celou akci začal Poruba, který se nechal obranou vytlačit za bránu, čímž před Sklíbou uvolnil zmiňovaného střelce, poslal mu kotouč na hůl a Folk už neměl problém se skórováním. Dvě minuty před koncem zamířil ještě třinecký Plitko na trestnou lavici a Litvínovští to zkusili v šesti. Odvážná power-play se Litvínovu nepovedla, jelikož v ní navíc obdržel šestou branku. Posledním střelcem utkání se stal Robin Švaňa, který dokázal vystihnout kombinaci Severočechů a dopravit kotouč do brány.

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Pro Litvínov začalo play-off prvním střídáním, pro nás až v půlce zápasu. Každopádně je pro nás pozitivní to, že jsme dokázali otočit, ale bylo to s notnou dávkou štěstí. Gólman zastavil špičkou brusle puk z trestného střílení před brankovou čárou, to byl asi rozhodující okamžik, tím jsme se zvedli, začali jsme věřit tomu, že můžeme utkání otočit a myslím si, že třetí třetinu jsme odehráli velice zdařile.


Fanshop