Zápas - mládež 20. 10. 2015, Martin Stříbrný

Podkrušnohorské derby ovládli Chemici, když zvítězili vysoko 5:1

K a r l o v y V a r y - Litvínovští starší dorostenci dokázali porazit v podkrušnohorském derby Karlovy vary 5:1 Velkou měrou se o to postaraly dvě posily z juniorky - Martin Havelka (2+1) a Kristian Reichel (2+2). Pro hráče Litvínova je to tak druhá výhra v sezoně!

9., 20.10.2015
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
1 5
  • Třetiny

    1:1, 0:2, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Beran (Grančarov) – Bernáth, Klejna, Vápeník, Hrůša, Přibyl, Pajk, Pátek – Habr, Šála, Bečka "A", Petrov, Slabý, Pastyřík "C", Davídek, Hotěk, Horký, Kaňkovský, Kurfürst "A".

  • Sestava hostů

    Š. Havlík (Kovařík) – Urbánek "C", M. Havlík, D. Havlík, Cikánek, Kučera, Macháč – Vébr, Helt, Bečvář "A" – Havelka, Reichel, Pavlíček – Schmidmayer, Myšák "A", Drašar – Vopat, Kumov, Ineman.


Reportáž

Litvínovští vstoupili do utkání velmi aktivně, za což byli náležitě odměněni. O první branku hostů se postaraly dvě posily z juniorů – Martin Havelka a Kristian Reichel. Kristian Reichel našel rozjetého Martin Havelku, který měl volnou střeleckou pozici. S tou si náležitě poradil, když dal přednost technice před ránou a pěkně umístěnou střelou poslal svůj tým do jednobrankového vedení.

Hosté se ovšem neradovali ze svého vedení příliš dlouho, když už v desáté minutě utkání bylo vyrovnáno. Michal Hotěk výborně zapracoval v rohu kluziště, kde obral hráče Litvínova o puk a posunul ho přes celé pásmo k Dominiku Šálovi. Zmiňovaný útočník si s pukem věděl rady a s klidnou hlavou ho poslal do poloprázdné brány. Zbytek třetiny se hrál vyrovnaný hokej, ze kterého ale nevzešla branka, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu 1:1.

Jak dobře vstoupili Litvínovští do první třetiny, tak do té druhé vstoupili ještě lépe, když už po dvaačtyřiceti vteřinách slavili branku. Domácí hráči zachybovali v rozehrávce a ke kotouči se dostal Josef Myšák. Mladý útočník Litvínova dostal tak parádní nahrávku od domácí obrany, že mu stačilo pouze se otočit s kotoučem, a následně ho poslat za záda zkoprněného Berana.

Pět minut po brance Litvínova měli hráči Varů velkou šanci na vyrovnání. Davídek se rozhodl, že podrží puk, a poté ho poslal na dojíždějícího Hoťka z druhé vlny. Michalu Hoťkovi stačilo pouze trefit zařízení, to se mu bohužel pro domácí nepovedlo a hrálo se dál. Přesně deset minut po této šanci to bylo již o dvě branky pro Litvínov. Litvínovští předvedli rychlou kombinaci v útočné třetiny, kterou pěknou ranou zakončil Martin Havelka, pro kterého to byla druhá branka v utkání.

Začátek třetí třetiny zřejmě rozhodl o zbytku celého utkání. I třetí třetinu načali Litvínovští brankou, té předcházela ale ještě jedna veliká šance Varů. Bečka obkroužil Havlíkovu bránu a poslal kotouč do brankoviště. Tam se o něj rvali jeho spoluhráči, jenže nic z toho nebylo, a pak už přišla zmiňovaná branka hostí. Puk šel po ose Martin Havelka – Lukáš Vopat - Kristian Reichel, když poslední jmenovaný překvapivou střelou dokončil další pěknou akci Chemiků.

Ani po čtvrté brance Severočechů to Karlovarští nezabalili a i nadále se tlačili do brány, jenže k ničemu jim to nebylo, jelikož brankář Litvínova dnes držel svůj tým nad vodou. Ve čtyřiapadesáté minutě vstřelili hosté pověstného „bůra“. Dominik Havlík nastřelil kotouč do útočného pásma. Nikdo si ho nevšímal, a tak si pro něj dojel Kristian Reichel, který se snažil přihrávat před branku, jenže puk poslal do brankoviště tak šikovně, že si ho Grančarova srazil do vlastní sítě. Tato branka byla v utkání poslední, a tak se Litvínovští mohli radovat ze zisku tří bodů za výhru 5:1!

Fanshop