Zápas - mládež 13. 11. 2015, Martin Stříbrný

Rytíři padli, Litvínovští si z Kladna vezou důležité tři body

K l a d n o - První utkání po reprezentační přestávce odehráli Litvínovští starší dorostenci dnes na ledě Kladna. Po dobrém výkonu si za výhru 3:1 odváží z ledu Rytířů tři důležité body. O branky Severočechů se postarali Karel Schmidmayer, Filip Helt a Jan Bečvář.

19., 13.11.2015
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
1 3
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Stahl (Blažek) – Klusáček, Šíma, J. Kučera, Veber, Müller, Kiml, Smrž – Řepka, Hrabík, Svoboda, Bláha, Mi. Kučera, Kalaj, Husarik, Kovacs, Kubík "C", Pejchal "A".

  • Sestava hostů

    Š. Havlík (Kovařík) – Macháč, M. Havlík, D. Havlík, Ma. Kučera, Urbánek "C", Cikánek – Kumov, Reichel, Schmidmayer, Vopat, Vébr, Vaněk, Drašar "A", Myšák, Bečvář "A", Pavlíček, Helt.


Reportáž

První třetina nabídla mnoho brankových situací, přinesla ovšem pouze jednu branku. Hned ve třetí minutě vytvořili Rytíři před Havlíkem velkou skrumáž, z té ale nedokázali dotlačit kotouč za záda hostujícího gólmana. Litvínovští to potrestali, a to když se z následného brejku poprvé v utkání prosadili. Karel Schmidmayer se dostal do samostatného úniku, přehodil si kotouč na bekhend a svižnou ranou vymetl růžek Stahlovy brány.

Zbytek třetiny se odehrávala spíše na polovině hostí, Kladenští ale ne a ne překonat skvělého Havlíka. Do druhé třetiny ovšem vstoupili snově hráči Litvínova, kteří se již po pětatřiceti vteřinách hry radovali z druhé branky. Jan Bečvář se spolu s Filipem Heltem dostal do přečíslení dva na jednoho, protlačil kotouč na Helta, který nádhernou bekhendovou kličkou poslal svůj tým do dvoubrankového vedení!

V pětadvacáté minutě měli dobrou šanci hosté. Karel Schmidmayer byl osamocen před brankou, jenže zády k brance, a jelikož jeho otočení bylo zdlouhavé, Stahl si ho dokázal vybruslit a lapit jeho ránu. V devětadvacáté minutě se poprvé v utkání dočkali také domácí hráči. Nádhernou kombinaci předvedli Tadeáš Pejchal a Pavel Řepka, když si v úniku dva na jednoho vzájemně vyměnili několikrát kotouč a první jmenovaný zakončoval do odkryté brány.

Třetí třetina měla podle předpokladů nabídnout tlak hráčů Kladna, kteří se hnali za vyrovnáním. Ten ale nepřišel. Hrál se vyrovnaný hokej, oba týmy měly několik šancí, které zůstali nevyužity. Dvě minuty před koncem utkání se domácí uchýlili k odvolání brankáře, z čehož vznikla třetí branka Litvínova. Jan Bečvář se chopil kotouče a s přehledem ho poslal do prázdné brány, čímž uzavřel brankový účet dnešního utkání.

Fanshop