Zápas - mládež 15. 11. 2015, Martin Stříbrný

Bojovnost Chemikům nestačila, Piráti se opět radují

C h o m u t o v - Dnes odpoledne odehráli mladší dorostenci mistrovské utkání na ledě rivalů z Chomutova. Piráti dokázali zvítězit i ve druhém vzájemném utkání, tentokrát 6:3. O góly Chemiků se postarali Ondřej Dufek, Josef Kitzberger a Lukáš Vacín.

16., 15.11.2015
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
6 3
  • Třetiny

    2:0, 2:2, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Běluha (Skokan) – Záruba, Jungvirt, Procházka, Seemann, Zeman, Jarý, Krchňák, Psar – Bajer, Mežnar, Lauko, Jaroš, Breczko, Benda, Ouřada, Brandner.

  • Sestava hostů

    Pejsar (Kmínek) – Žitek, Jonák, Šubrt, Čapek, Bártek, Kitzberger, Žižka -Dufek, Jindra, Vacín, Bartoš, Berka, Jouza, Svoboda, Puczek, Kysela, Šarlinger, Pech, Kubát.


Reportáž

První třetina nabídla ohromný tlak domácích Pirátů, kteří Chemiky přestříleli neskutečným poměrem 17:2! Z tohoto tlaku dokázali vytěžit domácí „pouze“ dvě branky. Ta první přišla v páté minutě. Kryštof Ouřada dostal z pravého kruhu pěknou přihrávku a tvrdou střelou poprvé v utkání rozvlnil síť. Druhá branka padla o dvě minuty později. Vít Seemann napřáhl na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Druhá třetina byla vyrovnanější, co se počtu střel i vstřelených gólů týče. V sedmadvacáté minutě šli Piráti už do dvoubrankového vedení. Jakub Lauko dostal přihrávku od Richarda Záruby a střelou z pravého kruhu překonal Pejsara. Litvínovští nic nezabalili a o minutu a půl snížili na 1:3. Josef Kitzberger se utrhl z pozice obránce domácí pětce a samostatný únik vyřešil svižnou ranou mezi betony Běhuly.

V sedmatřicáté minutě to bylo už pouze o jednu branku. Ondřej Dufek pláchl obraně Pirátů v oslabení a pádil sám na Běhulu. Samostatný nájezd zakončil ranou do levého růžku brány a bylo to 2:3. Velkou dávku smůly si ovšem hosté vybrali na samém konci druhé třetiny. Piráti se dokázali prosadit v čase 39:59 a zvýšit své vedení opět na rozdíl dvou branek. Kryštof Ouřada využil zmatek obrany Litvínova a střelou k pravé tyči rozvlnil síť.

Hosté tato smolná branka nezmrazila, ba naopak, nakopla. Devatenáct vteřin po zahajovacím buly třetí třetiny už musel domácí gólman Běhula lovit kotouč ze sítě. Přemysl Svoboda si několikrát vyměnil kotouč s Lukášem Vacínem, až nakonec druhý jmenovaný zakončoval celu akci nádhernou ranou do levého růžku Běhulovy brány. O dvě minuty už mohlo být vyrovnáno, jenže Dufkovi zabránila ve skórování tyč domácí klece.

Další branka padla až v sedmapadesáté minutě, bohužel pro Litvínov do sítě Pejsara. Hostující gólman nedokázal udržet střelu Záruby a vyrazil ji pouze na hůl Filipa Mežnara, který měl už snadnou pozici. Poslední branku vstřelili Piráti minutu a deset vteřin před koncem utkání. Jakub Lauko vstřelil snadnou branku po velké chybě Josefa Kitzbergera, čímž uzavřel brankový účet dnešního utkání.

Fanshop