Zápas - mládež 01. 09. 2016, Martin Stříbrný

Mladší dorost v prvním utkání sezony padl s Rytíři

K l a d n o - Mladší dorostenci Litvínova zamířili k prvnímu utkání sezony na led kladenských Rytířů. Vyrovnané utkání, které vyhráli Severočeši na střely 35 ku 30, nakonec ovládli domácí Rytíři, kteří vyhráli těsně 5:4. Nejvíce se v utkání dařilo Lukáši Stehlíkovi, který v utkání zaznamenal jednu branku a asistenci.

1. kolo, 01.09.2016
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
5 4
  • Třetiny

    2:3, 3:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pěkný (Veselý) – Robovský, Smažík, Flachs, Zíka, Funk, Klíma, Ticháček – Mrkvička, Karásek, Kleveta, Petrus, Šimek, Kulma, Karmazin, Hasil, Sachr, Bernát, Srbek, Urban.

  • Sestava hostů

    Haspra (29. Prokeš) – Šubrt, Kroupa, Baláž, Kitzberger, Miškovič, Najman, Žitek – Fišer, Bartoš, Limanovský, Stehlík, Berka, Jouza, Nikl, Beran, Kysela, Šarlinger, Myšák.


Reportáž

Litvínovský mladší dorost zamířil k prvnímu utkání nové sezony na led kladenských Rytířů. Zde šli už po pěti minutách hry do vedení. Jakub Šarlinger napřáhl na kruzích a jeho rána doplachtila až do sítě! O třiadvacet vteřin později už ale bylo srovnáno. Jaroslav Srbek se protlačil kolem mantinelu až k bráně, kde dotlačil kotouč do sítě. O dvě minuty později už šli domácí do vedení. Pavel Karásek neměl s hostujícím gólmanem slitování a s chladnou hlavou poslal kotouč z dobré pozice do brány.

Ve třinácté minutě se po divokém průběhu hry dostali do šance i Litvínovští, kterým se povedlo vyrovnat. Jan Myšák správně vyřešil přečíslení a tvrdou střelou propálil gólmana! O dvě minuty později už Severočeši vedli. Po Kyselově přihrávce zamířil do černého Lukáš Stehlík a Litvínov šel podruhé v utkání do vedení.

Druhá třetina byla ale plně v režii domácích, kteří se prosadili hned třikrát. Po pěti minutách hry ve druhé třetině Matěj Hasil napodruhé překonal Haspru. V polovině utkání si najel na kruhy Natanael Kulma, který krásnou střelou vymetl pavučinky Hasprovy brány. Po této brance mířil do brány Prokeš, jenže ani on dlouho čisté konto neudržel. Ve dvaatřicáté minutě pěknou tečí rozvlnil síť Tomáš Bernát a domácí vedli o dvě branky.

Litvínovští ve třetí třetině nic nezabalili a pořádně domácím ještě zatápěli. Dvanáct minut před koncem utkání se dostal do samostatného úniku Jakub Beran, který s přehledem proměnil a bylo sníženo. Ve zbytku utkání sice hosté domácí Kladno tlačili, jenže puk do sítě se jim už dotlačit nepodařilo, a tak se z prvního vítězství v sezoně radovali domácí Rytíři.

Fanshop