Zápas - mládež 02. 10. 2016, Martin Stříbrný

První lajna Plzně devíti góly zníčila litvínovské dorostence

P l z e ň - Mladší dorostenci Litvínova odehráli velmi zajímavé utkání na ledě Plzně. Utkání prohráli Litvínovští vysoko 3:9. Za zmínku ovšem stojí, že o všech devět branek domácích se postarala jediná lajna! O branky Chemiků se postarali Lukáš Stehlík, Daniel Jouza a Jan Myšák.

8. kolo, 02.10.2016
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
9 3
  • Třetiny

    4:0, 3:2, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pilc (Maličkay) – Novák (A), Pánek, Váchal, Malák, Staněk, Kremláček, Kovářík – Kvasnička, Slanina, Přikryl (C), Balín, Princl, De Sousa, Kolář, Rohla, Malát, Lang, Kuchárik, Mužík (A).

  • Sestava hostů

    Kmínek – Jonák, Baláž, Kitzberger, Háva, Najman, Miškovič, Žítek – Fišer, Jindra (C), Limanovský, Stehlík, Berka, Jouza (A), Beran, Kysela, Šarlinger, Myšák.


Reportáž

Plzeňští Indiáni rozhodli o svém vítězství během první třetiny, ve které vstřelili čtyři branky. Tu první ve dvanácté minutě. Přikryl našel Radka Mužíka, který přízemní ranou načal kanonádu svého týmu. Na 2:0 zvyšoval v šestnácté minutě po krásné individuální akci Filip Přikryl. Na rozdíl tří branek odskočila Plzeň zásluhou Radka Mužíka, který dokončil skvělou práci svých spoluhráčů střelou do prázdné brány. Brankový účet první třetiny uzavřel hattrickem Radek Mužík, když nasměroval do sítě krásnou přihrávku od Martina Langa.

Na pátou branku si domácí museli počkat až do poloviny utkání. V ní oslovil Mužík Martina Langa, který podařenou kličkou vymáchal hostujícího gólmana a zakončil. Z první branky se ve druhé třetině mohli radovat také Litvínovští. Lukáš Stehlík si našel vyražený kotouč po střele Baláže na brankovišti a v klidu ho poslal za brankovou čáru.

Radost hostů netrvala příliš dlouho, jelikož o dvaašedesát vteřin to byli opět domácím, kteří zvedali ruce nad hlavu. Martin Lang byl skvěle naleznut zpoza brány Přikrylem a chladnokrevně propálil Kmínka. První lajna Plzně toho ani po této brance neměla dost, a tak zrežírovala i tu sedmou svého týmu. Lang krásnou přihrávkou přes celé pásmo našel Filipa Přikryla, který se nemýlil, a bylo to 7:1! Poslední slovo ve druhé třetině nakonec měli přece jen hosté. Nejproduktivnější hráč Litvínova v této sezoně Jan Myšák vyšťoural puk zpoza Pilce a skóroval.

Litvínovští zaznamenali také skvělý vstup do třetí třetiny, když se prosadili po sedmi vteřinách hry! Daniel Jouza se dostal do šance a krásným bekhendovým blafákem vstřelil desátou branku utkání. Zbytek utkání už se radovali pouze domácí. Ve čtyřiapadesáté minutě vyslal od modré čáry dělovou ránu Radek Mužík a Lukáš Kmínek nedokázal zasáhnout. Poslední branku ofenzivního utkání vstřelil domácí kapitán Filip Přikryl, a to když se prosadil nádhernou střelou z mezikruží.

Fanshop