Zápas - mládež 02. 12. 2016, Jakub, Borovský, Ondřej Vlk

SDO: Chemici schytali od Sparty debakl

L i t v í n o v - Ve 27. kole extraligy staršího dorostu schytali Chemici od Sparty debakl v poměru 0:6. Už úvodní perioda Pražanům vyšla, když si odnesli do kabin klíčové vedení 0:4. Do zbytku zápasu přidali ještě dvě branky a Litvínov tak schytal těžkou porážku.

27. kolo, 02.12.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
0 6
  • Třetiny

    0:4, 0:0, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar – Čapek, Žižka, Havlík, Liška, Myšák, Černohorský, Cikánek – Bartoš, Jouza, Arnold, Dufek, Kordule, Pech, Ineman, Svoboda, Pavlíček, Berka. Trenér: Radek Mrázek.

  • Sestava hostů

    Mičán – Haš, Vízner, Tůma, Hadamczik, Hanuš – Švarc, Šišolák, Čížek, Nacházel, Gnusin, Dani, Flídr, Pika, Prymula, Kropáček, Čech, Vorobjev, Pavel. Trenér: Richard Žemlička.


Reportáž

Sparťané na soupeře vlétli hned od začátku. Už ve třetí minutě vedli, když přesilovou hru využil Štěpán Čech. Na druhý gól nemuseli dlouho čekat, když v deváté minutě zvyšoval skóre tvrdou střelou Martin Hugo Haš. Pražané ale tlačili soupeře dál a do konce třetiny se radovali ještě dvakrát. Nejprve ve čtrnácté minutě překonal Pejsara přesnou střelou Patrik Prymula, o pár chvil později se prosadil ještě Štěpán Čech. Sparťané tedy odcházeli do kabin s luxusním čtyřbrankovým náskokem.

I ve druhé třetině litvínovští hokejisté nestíhali a sparťané strávili většinu času v útočném pásmu. Blízko zvýšení náskoku byli svěřenci Richarda Žemličky hned několikrát, ale žádná ze střel nenašla správný cíl. Největší šanci si hosté vytvořili paradoxně v oslabení, kdy Pejsar se štěstím udržel kotouč pod betonem. Ani další příležitosti hokejisté Sparty nevyužili a i po druhé třetině měli stále stejný náskok čtyř gólů.

Hned na úvod třetí dvacetiminutovky hráli sparťané přesilovku pět na tři, kterou po devatenácti sekundách využil svým druhým gólem v utkání Martin Hugo Haš. Také Litvínov si vypracoval šance, které ale Mičán pochytal. A naopak se ještě jednou mohli radovat hráči Sparty, když necelé dvě minuty před koncem zkompletoval Štěpán Čech hattrick a uzavřel skóre zápasu na 6:0.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Dneska se nám povedla katastrofální první třetina, kterou jsme odevzdali a prohráli zápas. Tohle si nemůžeme dovolit s žádným týmem, kort se Spartou, která nám hned nastřílela spoustu gólů.

Fanshop