Zápas - mládež 17. 12. 2016, Martin Stříbrný

SDO: Slabá produktivita Litvínova k bodům v Boleslavi nevedla

M l a d á B o l e s l a v - Litvínovští starší dorostenci odehráli druhé utkání ve dvou dnech, dnes na ledě Mladé Boleslavi. V utkání jim bohužel oproti včerejšku chyběla produktivita, když se jim nepovedlo vsítit ani jednu branku. Po porážce 0:3 tak odjíždějí z Boleslavi bez bodů.

O udržení 4., 17.12.2016, ŠKO Energo Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
3 0
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Haas – Beneš, Novák, Dlabola (A), Imlauf, Horský, Homolka, Nepokoj – Foerster, Čermák, Dvořák, Křížek (C), Dobša, Hrachovec, Šípek, Havelka, Jindra, Moravčík

  • Sestava hostů

    Pejsar – Havlík (A), Bártek, Liška, Myšák (C), Černohorský, Hipius, Cikánek – Ineman, Bartoš, Arnold, Dufek, Kordule, Berka, Svoboda, Pavlíček, Pech


Reportáž

V první větší šanci se ocitl ve 4. minutě Přemysl Svoboda, jenž jel sám na branku Mladé Boleslavi. Svůj nájezd však do gólové tečky nedotáhl, protože namířil kotouč jen do prostoru kolem pravé tyče, jenže tam byl pozorný Radek Haas. Mladá Boleslav hrála následně několik přesilových her, jenže ty jí poslední dobou vůbec nejdou, a tak si v nich výraznější šance nevytvořila.

V 10. minutě dorážel kotouč přímo před brankářem Litvínova Jan Dvořák, ale Martina Pejsara trefil do betonů, s čímž neměl brankář chemiků problém. Na druhé straně si Radek Haas poradil i se skákavým pukem po střele Marka Berky. V 19. minutě se uvolnil mezi kruhy David Dobša z boleslavského mladšího dorostu, jenže se mu nepodařilo trefit bránu. Bruslařský klub však dokázal v závěru prvního dějství prolomit střeleckou smůlu a ujmout se vedení po využité přesilové hře. V pravém kruhu se napřáhl kapitán Zdeněk Křížek a po 181 zařídil Mladé Boleslavi vstřelenou branku. Po úvodních dvaceti minutách tedy Středočeši vedli 1:0.

Ve druhé třetině nejprve nedokázali Litvínovští využít téměř půlminutovou dvojnásobnou přesilovku, přičemž na druhé straně se Mladé Boleslavi podařilo zužitkovat klasickou pět na čtyři. K odraženému kotouči se dostal u levé tyče Václav Imlauf a propálil Martina Pejsara v litvínovské bráně. V polovině utkání měl velkou šanci na snížení Josef Myšák, který se po špatném střídání domácích dostal do úniku. Litvínovský bek však trefil smolně břevno.

Boleslavští však přidali třetí branku. Z mezikruží propálil hostujícího brankáře Zdeněk Křížek, jenž si tak připsal druhý gól v zápase. Následně se snažil z protiútoku snížit Petr Pavlíček, který prověřil prudkou střelou pozornost Radka Haase. Ten však inkasovanou branku nepřipustil. Ve 39. minutě utrpěl nepříjemné zranění v obličeji boleslavský Patrik Šípek, který musel následně na ošetření kvůli šrámu v obličeji. V závěru třetiny ještě hráli přesilovku Litvínovští, jenže v té se jim vůbec nedařilo, dokonce se dopustili icingu. Po dvou třetinách vedli Středočeši nad Litvínovem 3:0.

Ve třetí třetině se toho moc nestalo. Litvínovští se sice snažili něco vymyslet, jenže nebyli moc aktivní. Mladé Boleslavi se dařilo držet puk daleko od vlastní brány, zejména ve středním či útočném pásmu. V 51. minutě vystřelil David Dobša z kruhu, jenže Martin Pejsar v litvínovské brance byl pozorný.

V závěru duelu už se téměř nic nestalo. Mladá Boleslav měla utkání pod kontrolou a nepřipustila jeho zdramatizování. Nutno dodat, že Litvínovu chyběla touha a dravost po vstřelené brance, kterou Severočeši v začátku utkání měli. V posledním utkání obou mužstev v roce 2016 se tedy dařilo lépe Bruslařskému klubu, který porazil HC Litvínov 3:0.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Jiří Zörkler (BK Mladá Boleslav): My jsme v tomto zápase konečně zabojovali. Na hráčích bylo vidět, že je předchozí výsledky hodně štvou. Chtěli to zlomit. Perfektním výkonem nás podržel brankář, dobře ale hráli všichni hráči. I ti, kteří jen seděli na střídačce a nehráli, ostatní podporovali. Všichni jsme byli jako jeden tým, a proto jsme zvítězili.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Trenér HC Litvínov: Pro vítězství jsme udělali hodně málo. Bez vstřeleného gólu se prostě vyhrát nedá. Domácí navíc podali parádní týmový výkon, při kterém nás převyšovali zejména v důrazu a bojovnosti.

Fanshop