Zápas - mládež 07. 01. 2017, Eliška Mrázková

SDO: Chemici nepředvedli ideální výkon a podlehli Olomouci 2:6

L i t v í n o v - Litvínovští po včerejším úspěšném zápase nedokázali překonat Olomouc. Měli mnoho šancí na gól, ale překonat Schejbala se povedlo pouze dvěma dorostencům.

O udržení 6., 07.01.2017, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
2 6
  • Třetiny

    0:3, 0:2, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kožnar (Pejsar) – Žižka, Havlík ''A'', Bártek, Liška, Myšák ''C'', Černohorský, Cikánek – Bartoš, Jouza, Vopat, Arnold, Dufek, Pech, Ineman, Beran, Svoboda, Berka

  • Sestava hostů

    Schejbal (Galuška) – Dajčar ''A'', Bahounek, Kažimír, Klesla, Holiš ''C'', Galvas, Rutar – Krátký, Podlaha, Aulehla, Skopal, Karpíšek, Kalač, Kořenek, Janečko, Štefka


Reportáž

Do první třetiny dnešního utkání nastoupily oba týmy aktivně. K první velké šanci se dostal ve 2.minutě Litvínov, když neměl Schejbal situaci úplně pod kontrolou, jenže Chemici nedokázali překonat sedícího Schejbala. V 5. minutě první třetiny se nechali domácí obrat o kotouč, čehož využil Jakub Galvas, který se ocitl sám před Kožnarem a překonal ho svou střelou pod břevno. Ihned poté si Litvínov zahrál přesilovku 5 na 3, ale nedokázal dostat kotouč za dobře připraveného Schejbala. Ve 14. minutě první třetiny usedl na trestnou lavici za nedovolené bránění Liška. Olomouc neváhala a využila své přesilovky. Josef Podlaha svou přesnou střelou mezi Kožnarovy betony navýšil olomoucký náskok. Půl minuty před koncem třetiny se Litvínovu vůbec nedařilo dostat do útočného pásma a vytvořit si šance na zakončení. Za to Tomáš Dajčar dokázal z pravého kruhu prostřelit Kožnara a hokejisté tak odcházeli do kabin za stavu 0:3.

Na začátku druhé třetiny usedl na trestnou Liška za vražení na hrazení, ale Olomouc toho nevyužila a skóre zůstalo stejné. V 9. minutě čelil Kožnar několika střelám. Sice se stihl rychle přesunout, jenže nedokázal zablokovat rychlou střelu Matěje Kořenky. Ve 12.minutě usedl na trestnou lavici Klesla za hákování, ovšem hosté i přesto, že byli v oslabení, dokázali skórovat. Miroslav Skopal si pěkně vychutnal Kožnara, když nejprve naznačil střelu, a než se stihl domácí brankář přesunout, poslal Skopal kotouč do poloprázdné brány.

Ve 4 minutě třetí třetiny usedl na trestnou lavici Havlík za podražení a na ledě byla k vidění druhá využitá přesilovka. Střela Matěje Kořenky se odrazila od tyčky přímo do brány za Kožnarova záda. V 12.minutě si Litvínov zahrál přesilovou hru, ale nedokázal se vymotat z obranného pásma a dal šanci na zakončení Olomouci. O minutu později vstřelil Litvínov svůj první gól v utkání. Prvním úspěšným střelcem byl mladší dorostenec Marek Berka. Ve 14. minutě se snažil Schejbal svým skokem zablokovat rychlou střelu Romana Cikánka, ale nepodařilo se a Litvínovští se tak radovali z druhého gólu. Ke konci zápasu si zahrála Olomouc ještě jednu přesilovku, jenže skóre už zůstalo nezměněné. Utkání tedy skončilo 2:6 a Olomouc si odvezla zasloužené 3 body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Dnes jsme nevyužili naše šance v první třetině. Soupeř zaslouženě vyhrál, protože byl lepší a především důraznější.

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Trenér HC Olomouc: Domácí vstoupili výborně do první třetiny. Zahráli si přesilovku 5 na 3 a my jsme se dostali pod tlak. Měli jsme velké štěstí, že jsme to dokázali ubránit. Velmi rozhodlo, že jsme dali dostatek gólů, a že nás dnes podržel brankář.

Fanshop