Zápas - mládež 20. 01. 2017, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští Chemici vyloupili daleký AZet Havířov

H a v ř í o v - Dobré utkání odehráli starší dorostenci Litvínova. V utkání proti Havířovu vstřelili hned čtyři branky a po třech bodech udělali další velký krok k jistotě udržení v nejvyšší soutěži.

O udržení 9., 20.01.2017, K&K PNEU Aréna
logo HC AZ Havířov
logo HC VERVA Litvínov
HC AZ Havířov HC VERVA Litvínov
2 4
  • Třetiny

    1:3, 0:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Matoušek – Grygar, Pliska, Máca, Kuchař, Klus, Szturc, Ševěček – Bambula, Urban, Hýsek, Hilšer, Klíma, Janeček, Potočný, Juhász, Raček, Pawliczek, Žídek

  • Sestava hostů

    Pejsar – Havlík, Bártek, Liška, Myšák, Černohorský, Hipius – Šarlinger, Ineman, Bartoš, Vopat, Arnold, Dufek, Kordule, Berka, Svoboda, Pavlíček, Pech, Jindra


Reportáž

Z utkání uběhlo jen 93 vteřin a hosté šli do vedení, když nahození Černohorského od modré čáry tečoval jemně ale účinně do havířovské branky Patrik Pech. Chvíli na to domácí gólman Matoušek zachránil AZ od další branky, když sám proti dvěma útočníkům vyrazil Dufkovu střelu. Jenže hosté svůj druhý gól přeci jen přidali. V 9. minutě hráli přesilovku, Ondřej Dufek dostal přihrávku od zadního mantinelu na pravý kruh a střelou z první propálil Matouška.

AZ snížil na začátku 12. minuty a bylo to rovněž v přesilovce. Dlouho ji nehrál moc dobře, dokonce v ní musel Matoušek opěr řešit samostatný únik Korduleho, ale v jejím samém závěru Lukáš Juhász překonal z blízka Pejsara a bylo to 1:2. Další samostatný únik zvládl Matoušek ve stejné minutě proti Svobodovi, ale na konci třetiny hráli hosté další přesilovku a po teči střely Filipa Inemana Ševěčkovou hokejkou pod břevno vedli litvínovští 3:1.

Druhá třetina žádnou branku nepřinesla, byť k ní měly oba týmy pár dobrých příležitostí. Na domácí straně však neuspěl Juhász, na druhé straně vychytal Matoušek nájezd Jindry a po zakončení Myšáka mu pomohla tyč.

Ze třetí třetiny neuplynuly ani tři minuty a hosté vedli o tři branky, když Filip Ineman ujel po pravé straně a tvrdou střelou k tyči překonal Matouška. Stejný hráč netrefil za dvě minuty v přesilovce odkrytou branku, ale to nakonec nemuselo hosty mrzet.

Domácí se sice v závěru vypjali k náporu, ale stihli jen 27 vteřin před koncem v přesilovce snížit. Jan Žídek si na brankovišti pohrál s Pejsarem a pak poslal puk obloučkem za jeho záda – 2:4.

Ohlasy

logo HC AZ Havířov

HC AZ Havířov

Trenér AZ Havířov: Dneska se mi utkání hodnotí těžce. Nehráli jsme totiž vůbec dobře. Věděli jsme, co bude soupeř hrát, a připravovali jsme se na to, ale nedodržovali jsme pokyny. Navíc jsme navyhrávali souboje, nechodili jsme do brány a celkově jsme hráli nezodpovědně. Jsem zklamaný a musím pogratulovat soupeři, který si tak zaslouženě odvezl tři body.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Kluci dneska ukázali maximální bojovnost a obětavost. Makali, padali do střel, a tak myslím, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Naštěstí nás nemusely v závěru mrzet ani ty neproměněné šance.

Fanshop