Zápas - mládež 04. 11. 2017, Martin Stříbrný

SDO: Litvínov podlehl na domácím ledě rozjetým kladenským Rytířům 1:3

L i t v í n o v - Starší dorostenci Litvínova se v sobotu odpoledne pokoušeli navázat na dvě vyhraná utkání proti Chomutovu a Karlovým Varům. Na domácím ledě přivítali rozjeté Rytíře z Kladna. Ti nakonec byli nad síly Chemiků, když brankou v závěrečné power-play domácích rozhodli o svém vítězství 3:1. O jedinou branku Litvínova se hned v první minutě utkání zasloužil Jan Myšák.

18., 04.11.2017
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
1 3
  • Třetiny

    1:0, 0:2, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Svoboda (Pejsar) – Žítek, Baláž, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Liška, Černohorský, Šubrt – Kovačič, Jindra, Dufek, Kysela, Šarlinger, Svoboda, Arnold, Myšák, Beran, Damašek, Berka

  • Sestava hostů

    Jiroušek (Novotný) – Kvapil, Zich, Volráb, Šmatlák, Flach – M. Bláha, O. Bláha, Jelínek, Bernat, Zíka, Routa, Kulma, Urban, Čermák, Filip, Neiss


Reportáž

Litvínovští vstoupili do utkání velmi dobře, když se už během první minuty dostali do rychlého vedení! Rychlý kontr domácích zakončil mladý střelec Jan Myšák přesnou střelou pod břevno Jirouškovy brány a domácí se poprvé v utkání mohli radovat – 1:0. Ve třinácté minutě se po rychlé akci dostal do zakončení z úhlu Jindra, ovšem ze strany nastřelil pouze tyč. V závěru první třetiny už se diváci na ZS Ivana Hlinky gólu nedočkali, a tak se šlo do kabin za hubeného vedení 1:0 pro domácí.

V šestadvacáté minutě propadl Litvínov ve vlastní přesilovce a byla z toho obrovská šance pro Kladno. Bláha se řítil sám na Svobodu, ovšem se zakončením trošku otálel a v závěrečné fázi celé akce mu kotouč vypíchl vracející se Myšák.

Ve třiatřicáté minutě se naskytla přesilová hra pro Rytíře. Ta sice nebyla využita, ovšem z následného tlaku po návratu Damaška na led už se Rytíři prosadili. Svoboda neudržel kotouč v lapačce po ráně Routy, čehož využil Jiří Neiss, který pohotově dorazil puk do poloprázdné brány – 1:1. Aby toho neměli domácí málo, do druhé přestávky museli lovit kotouč z brány ještě jednou. Dvě vteřiny před sirénou se puku po zmatcích v brankovišti Svobody ujal Patrik Šmatlák a ranou do horní části brány rozvlnil síť – 1:2!

Ve třetí třetině se Chemici tlačili za vyrovnáním. V devětačtyřicáté minutě se v dobré pozici zjevil Šubrt, jeho rána ale bránu těsně minula. Ve třiapadesáté minutě měli domácí k mání další přesilovou hru, jenže Myšák ani jeho spoluhráči si na jistého Jirouška nepřišli. V samotném závěru utkání přišla power-play domácích a rozhodující gól Rytířů. Matyáš Filip poslal kotouč bezpečně do prázdné svatyně domácích a Kladno se tak mohlo radovat z vítězství 3:1!

Fanshop