Zápas - mládež 26. 01. 2018, Vladislav Kollert

JUN: Ani tři body proti Zlínu neznamenaly žádný progres v ligové tabulce

L i t v í n o v - Junioři vyhráli. Nicméně, při pohledu na tabulku je jasné, že prakticky o nic nešlo. Litvínov má totiž jisté poslední místo, nehledě na ostatní výsledky. Dvěma góly se blýskl Drašar, tři body si připsal Bečvář a nejlepší střelec Jícha nasbíral ještě o bodík více.

35., 26.01.2018, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
5 3
  • Třetiny

    3:0, 1:2, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík (Kožnar) – Macháč, D.Havlík, Březák,, M. Havlík, Viedemann, Starý – Kordule, Drašar, Bečvář, Vopat, Bárdoš, Pecka, Helt, Ineman, Krsek, Jícha

  • Sestava hostů

    Huf (Šimonů) – MArtínek, Augustín, Dluhoš, Budil, Jenáček, Ševčík, Gazda – Kenša, Dvořáček, Peška, Kočica, Mikulec, Gharibyar, Sedláček, Pröschl, Hefka, Kotek, Dobiáš, Dlabaja


Reportáž

Litvínovští junioři mohli jít do utkání se Zlínem s čistým štítem. Postup do play-off byl beznadějně daleko, stejně jako šance na umístění na vyšším, než posledním místě. Zlín naopak stále bojuje o již zmíněné play-off a rozhodně by mu byly tři body k chuti.

Tlakem nevázaný Litvínov však udeřil ihned zkraje utkání. Po 21 sekundách se trefil David Drašar. V sedmé minutě se po náramné akci prosadil Bečvář a po dvanácti minutách hry si Drašar dokráčel pro svůj druhý zásah. Kromě tří gólů domácích byla první třetina bohatá také na vyloučení - cestu na trestnou lavici si našlo hned šest hráčů, po třech na obou stranách.

Litvínov úřadoval i na začátku druhé třetiny, kdy se prosadil Jícha a získal tak čtvrtý kanadský bod z čtyř možných. Poté však chemici poněkud vypustili a dovolili Zlínu se dostat na koně - do závěrečné třetiny šli po gólech Sedláčka a Budila s dvougólovým náskokem. I tato třetina byla plná vyloučení - opět po třech kusech na obou stranách.

Definitivní slovo měl nakonec Vopat, který v 47. minutě ujel obráncům a zatloukl Zlínu poslední hřebík do rakve. V závěru utkání snížil ještě Gazda, ale domácí si nakonec pohodlně dokráčeli pro tři body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla, HC Verva Litvínov: "První třetina byla z naší strany výborná, hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli. Druhou třetinu jsme trochu podcenili, počítali jsme s velkým tlakem Zlína, ale kvůli vyloučením jsme inkasovali, místo toho, abychom zápas definitivně rozhodli. Pak už se utkání vyrovnalo, ale jsme rádi za tři body."

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Trenér Zlína nebyl v kabině hostů zastižen.

Fanshop