Zápas - mládež 13. 01. 2018, Vojtěch Honzík

MDO: Chemici podruhé v řadě bez bodu, tentokrát je oloupili Indiáni

L i t v í n o v - Houževnatého soupeře přivítali mladší dorostenci Litvínova v sobotu odpoledne na domácím ledě, kam zavítali hokejisté z Plzně. Ti v utkání zvládli fantasticky druhou třetinu, ve které hned čtyřikrát skórovali a rozhodli o svém vítězství.

2. část , 13.01.2018
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
3 6
  • Třetiny

    2:1, 0:4, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Klika (Zelenka) – Hocelík, Háva, Kroupa, Gebhard, Miškovič, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík, Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl

  • Sestava hostů

    Prchlík (Čech) – Páník, Hamšík, Pánek, Jiříček, Kremláček, De Sousa, Vajner, Malák – Altrichter, Slanina, Soukup, Hollar, Šiler, Adamec, Malát, Kuchárik, Kvasnička


Reportáž

Na ledě Motoru neinkasovali a uspěli 4:0, dnes však puk lovil ze své svatyně Prchlík již ve třetí minutě, kdy se po příhře Hávy prosadil Prokop Limanovský. Brzy navíc museli hosté do čtyř. Prakticky se již zdálo, že oslabení zvládnou, když jedenáct vteřin před vypršením trestu Soukupa udeřil po přistrčení od Stehlíka Marek Slavík. Ještě se sluší dodat, že oba celky vévodí nadstavbě skupiny A, ve vzájemných duelech letos ovšem kralují Plzeňští při rozdělení bodů 9:0. Vraťme se ale k utkání. Úvodní část pokračovala vyloučeními tentokrát na druhé straně. Dvakrát Západočeši neuspěli, potřetí již ano, když snížil v závěru periody Jakub Hamšík.

A kde první část skončila, tam i prostřední pokračovala. Další faul Litvínova totiž potrestal Jakub Šiler a začínalo se tak od nuly, konkrétně dvou. A pak to přišlo. Jen co se duel zlomil do své poloviny, plzeňský útok zařadil vyšší rychlostí stupeň. Nejprve dokonal obrat v zápase Tomáš Hollar, aby za sedmapadesát vteřin navýšil náskok svých barev Stanislav Vajner. Za další necelé dvě minuty navíc modrobílí uzavřeli bůra, když síť rozvlnil i Václav Adamec. V závěru periody sice ještě musel lídr soutěže do čtyř, ale situaci ustál a zbytek oslabení si přenesl do další třetiny.

Jen co se dostal do plného stavu, musel do oslabení Litvínov. A indiáni znovu trestali, konkrétně David Jíříček. Alespoň trochu si náladu vylepšili domácí zásluhou Michala Slavíka, který proměnil nařízení trestné střílení po sekání Hamšíka. Utkání ještě následně přineslo řadu vyloučení, skóre se ale již neměnilo. Západočeši tedy předvedli skvělý obrat, jenž jim nyní na čele tabulky dává náskok právě na Litvínov již třináct bodů.

Fanshop