Zápas - mládež 10. 03. 2018, Libor Kult

MDO: Šesté derby v sezoně nakonec pro Piráty, rozhodla až třetí třetina

C h o m u t o v - K již šestému derby v sezoně zajížděli mladší dorostenci Litvínova do Chomutova, kde je čekali domácí Piráti. Utkání za vyrovnaného stavu došlo až do třetí třetiny, ve které třemi brankami rozhodli domácí hokejisté. Ti tak touto výhrou srovnali vzájemnou bilanci letošní sezony s Chemiky na 3:3.

2. část , 10.03.2018
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 3:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Šatný – Němec, Petrásek, M. Pöschl, D. Vaněk, Kovár, Martínek – Spudich, Urych, Jiří Kulich, T. Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Gut, Vrhel

  • Sestava hostů

    Čermák – Minařík, Hocelík, Háva, Kroupa, Miškovič, Kadár – Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík, Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Skuhrovec


Reportáž

Opatrný úvod utkání rozčísly až dva souboje chomutovského brankáře Šatného s druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže Stehlíkem, v nichž na přelomu páté a šesté minuty pokaždé uspěl mladý Pirát, na něhož si litvínovský protivník nepřišel bekhendem ani střelou v tísni zblízka. Krátce poté si Piráti zahráli přesilovku, která se jim úplně nepovedla. Až v jejím závěru to individuálně zkusil Gut, ale obránce ho při dlouhém blafáku vyrušil natolik, že domácí kanonýr v úvodu deváté minuty neuspěl.

O chvilku později ještě v téže minutě už se skóre měnilo. Josef Koláček si na pravé straně vzal puk, přejel osu a přesnou ranou z levého kruhu otevřel střelecký účet utkání – 1:0. Po polovině úvodní třetiny Skuhrovec nepříjemně tečoval Kudrhaltovo nahození, ovšem Šatný byl pozorný. V osmnácté minutě neuspěl sám před brankou Koláček, na druhé straně Stehlík znovu nepřekonal Šatného.

V úvodu prostředního dějství nepřetavil Jiří Kulich v gól Vrhelovu přihrávku zpoza branky, ve 26. minutě ve vlastním oslabení zahrozil Limanovský, jemuž však v rozhodující chvíli blafáku utekl puk. Ještě před polovinou normální hrací doby nevyužili Litvínovští početní výhodu, ale ve 30. minutě vyrovnali. Lukáš Stehlík se natlačil před obránce, vystřelil a následně litvínovští hráči dotlačili puk i se Šatným do branky. Hlavní sudí měl ruku nahoře na znamení vyloučení jednoho z Pirátů, ale u branky bez váhání ukázal do ní – 2:0. Svůj verdikt pak musel hodně podrobně vysvětlit domácí střídačce, ale gól platil.

V úvodu 34. minuty si hosté vybrali pořádnou porci štěstí, když Prokešova teč cinkla od tyčku, od níž se puk odrazil za ležícím Čermákem ven z brankoviště. Když pak Piráti nevyužili další přesilovou hru, šlo se podruhé do kabin za vyrovnaného stavu.

Start třetího hracího období patřil Pirátům. Nejprve sice Koláček vůbec netrefil branku v situaci dva na nikoho po přihrávce Guta, jenže za pár vteřin první formace Pirátů vytvořila skrumáž před Čermákem, kde se nejlépe zorientoval Michal Gut a v závěru 43. minuty poslal Chomutovské podruhé do vedení – 2:1. Na přelomu třetiny putovali tři litvínovští hráči v krátkém sledu za katr, což se hostům stalo osudným.

Na konci první přesilovky ještě Čermák předvedl neskutečný zákrok, když sebral jistý gól Jiřímu Kulichovi, který bekhendem jednoruč zakončoval do odkryté branky, ale hostující brankář skončil od tyčky a puk chytil. V 54. minutě ve třetím početní výhodě dodal Pirátům více klidu Stanislav Vrhel, jenž prostřelil Čermáka – 3:1. Za necelé dvě minuty to bylo znovu jen o gól, když Tomáš Nikl tečoval Stehlíkovu střelu z mezikruží mezi betony Šatného – 3:2.

Jenže přišel další litvínovský faul, který snížil šance na vyrovnání. V čase 57:17 je definitivně pohřbil opět Stanislav Vrhel, když převedl parádní dlouhý blafák od levě tyče Čermákovy branky k pravé, kde pohodlně přehodil beton ležícího gólmana – 4:2. Před koncem mohl každý z týmů ještě přidat jeden gól. Nejprve zvonila tyč chomutovské branky, následně Pöschl sám před Čermákem přestřelil.

Fanshop