Zápasy - Junioři 01. 02. 2019, Petr Význer

Junioři nezvládli zápas v Českých Budějovicích, kde padli 1:7

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Litvínovští junioři si z Českých Budějovic odvážejí výprask 1:7. Jedinou branku vstřelil Marek Berka. Radost jim však může udělat alespoň bonusový bod z nadstavby, který vystřelil Ondřej Baláž.

N17, 01.02.2019, Budvar Aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo Litvínov mládež
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE Litvínov mládež
7 1
  • Třetiny

    3:0, 2:0, 2:1 - N 0:1
  • Střely na branku

    43:31
  • Vyloučení

    9:7
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    205

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 4. Schwartz (Krcho, Remta), 9. Krcho (Silný, J. Novák), 11. Krcho (Silný), 33. Prospal (Remta, Masopsut), 35. Řezáč (Prospal, Remta), 42. Tlačil (Vávra), 54. Vaculík (Tlačil)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 50. Berka (Dufek, Šubrt), 63. Baláž (Kysela, Jindra)

  • Průběh zápasu

    6:0, 6:1, 7:1

  • Rozhodčí

    Michal Jílek - Jiří Flegl, Petr Bělohlav

  • Sestava domácích

    Svoboda (Dvořák) – Škola, Vávra, Hubata, Fousek, Remta, J. Novák, Prospal – Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, Hracholski, Pouzar, Janoch, Schwartz, Silný, Krcho

  • Sestava hostů

    Zelenka (Pejsar) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Fišer, Kovačič, Dufek


Reportáž

Motor odstartoval zápas o poznání lépe. Už od úvodního vhazování byl na puku a také vstřelil první branku. Krcho jel po levém křídle, prosmýkl se mezi obránci a přihrál Františku Schwartzovi, který jednoduše dostal kotouč za Zelenkova záda.
Domácí byli i v dalších minutách lepším týmem. Drželi se v útočném pásmu a k ničemu Litvínov nepustili. Fousek svým vyloučením nabídl chemikům šanci na vyrovnání, když hákoval jednoho z nich. Přesilovka se jim však vůbec nepovedla, a tak přišel trest.
Vojtěch Krcho stál na správném místě a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Litvínovští se po druhé inkasované brance zvedli. Delší dobu hráli s pukem na svých holích, ale nedařil se jim přechod přes střední pásmo.
Chvilku poté přidal svou druhou branku Vojtěch Krcho. Silný nastřelil kotouč na Zelenku, ten ho pouze vyrazil před sebe, dostal se ke Krchovi a ten se z úhlu znovu nemýlil. Šance Litvínova byla už téměř mizivá, ale i tak si byl schopen vytvořit tlak před budějovickou brankou.
Tuto pasáž ukončil Kroupa, který hákoval Vaculíka a jel si odpykat svůj trest. Přesilovka však neměla dlouhého trvání. Nedovolené bránění, tak zněl verdikt po Školově faulu. Hra ve čtyřech vyhovovala spíše domácím hráčům, i když ani Zelenka neměl moc práce.
V poslední minutě mohli hosté snížit v přesilové hře. Hubata dostal 2 minuty za hrubost. Dvacet vteřin před koncem třetiny šel na trestnou lavici ještě jeden českobudějovický hráč. Novák vyhodil kotouč přes plexisklo a nabídl Litvínovu dlouhou přesilovku 5 na 3.
Tu si Litvínov přenesl i do druhé třetiny. Ofenzivně se mu nedařilo ani v takové výhodě a Svoboda si dále držel čisté konto. Do nejvýraznější šance hostů se dostal Limanovský, který ujel obraně Motoru a ocitl se tak v samostatném úniku, ve kterém selhal po výborném zákroku Svobody.
Do dalšího brejku se chvilku po Limanovském dostal Kysela. Zkusil kličku, ale tu vystihl Svoboda a České Budějovice stále držely tříbrankové vedení. Po faulu Kitzbergera se Motor dostal do další početní výhody. V té se ale do velké příležitosti dostali Severočeši.
Kysela spolu s jedním ze spoluhráčů, ujeli do přečíslení 2 na 1, ve kterém ale nebyli úspěšní. Kysela to zkusil vzít na sebe a trefil jen Svobodovu výstroj. Vlnu spálených šancí ještě dovršil Berka, který trefil horní tyč a následně promáchl, když se k němu kotouč odrazil zpět.
Kitzberger se nechal opět vyloučit, a to byla velká chyba. Remta vypálil od modré čáry, Václav Prospal jeho ránu lehce tečoval a puk doletěl za Zelenkova záda. Další přesilovku Motoru nabídl Kroupa, který si k dvěma minutám na trestné lavici přidal dalších deset za nesportovní chování.
I tuto přesilovku domácí proměnili. Prospalova rána branku netrefila, ale dorážka Aleše Řezáče už v ní skončila. Litvínovský útok byl bezzubý i v dalších minutách. Svoboda předvedl několik velmi snadných zákroků.
Chemici měli k dispozici přesilovou hru, když byl Tlačil vyloučen za hákování. Jindra byl snad nejaktivnějším z hráčů hostů, ale branku stejně nevstřelil. Svoboda i po čtyřiceti minutách držel čisté konto.
Bartoš hned po vhazování, které odstartovalo 3. třetinu, ujel se spoluhráčem do přečíslení. Svoboda proti němu předvedl další ze série skvělých zákroků. O několik chvil později se osvědčilo pravidlo nedáš, dostaneš. Vávrovu střelu od modré tečoval Jan Tlačil a rozdíl mezi oběma týmy již byl 6 branek.
Baláž byl vyloučen za držení a Budějovice mohly vedení ještě navýšit. Přesilovka byla rychle ukončena, když se proti pravidlům provinil Škola. Hra ve čtyřech nic nepřinesla a Litvínov si mohl zahrát 7 vteřin dlouhou přesilovku 5 na 3. Tu se jim využít nepodařilo a hra pokračovala bez šancí dále.
Řezáč podrazil jednoho ze soupeřů a Litvínov poprvé v zápase skóroval. Bártek nahrál Marku Berkovi, který vypálil a jeho střela doletěla až do sítě. Radost z gólu však Litvínovu dlouho nevydržela, protože domácí překonali Zelenku již posedmé. Tlačil trefil jen jeho betony, ale Ondřej Vaculík z dorážky rozvlnil síť.
Zbytek zápasu se dohrával jen z povinnosti. Viedemann si musel odpykat trest za podražení a Pouzar za nedovolené bránění, ale ani v jedné z početních výhod další branka nepadla.
V nadstavbě, která trvala jen 2 a půl minuty, vyslal Kysela dobrou přihrávkou Ondřeje Baláže, který se dostal do samostatného úniku. Ten zakončil svižnou střelou k levé tyči. 

Ohlasy

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Martin Štrba

"Jsme rádi, že jsme potvrdili druhé vítězství. Dobrý tým se pozná, když udrží výkonnost a potvrdí předešlý dobrý zápas. Hra nebyla až taková, ale proměnili jsme hodně šancí, dali jsme hodně gólů. Chtěl bych klukům poděkovat za to, že jsme to zvládli."

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

"My jsme nenavázali na poslední dva domácí zápasy. Přijeli jsem s amatérským přístupem a trošku profesorským hokejem, neproměňovali jsme šance, dopouštěli jsme se zbytečných faulů. Zkrátka z naší strany špatný výkon."

Fanshop