Zápasy - Junioři 21. 11. 2019, Petr Význer

Junioři nezvládli vyrovnaný zápas, proti Spartě prohráli 2:3

L i t v í n o v - Junioři byli v celém zápase vždy o krok pozadu, když šla Sparta třikrát do vedení. Chemici zvládli dvakrát vyrovnat, ale na třetí branku odpověď nenašli. Oběma týmům se povedlo vstřelit spornou branku, která vyvolala vášně v obou táborech. Ta sparťanská se nakonec stala vítěznou.

20., 21.11.2019, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Sparta Praha
Litvínov mládež HC Sparta Praha
2 3
  • Třetiny

    1:1, 0:1, 1:1
  • Střely na branku

    36:34
  • Vyloučení

    5:5
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    98

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 20. Jindra, 48. Jouza (Fišer)

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 15. Konečný (Krchňák, Tomek), 33. Gluzman (Routa, Tomek), 52. Kuracina (Konečný, Klodner)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3

  • Rozhodčí

    Jechoutek - Svobodová, Ondráček

  • Sestava domácích

    Zajíček (Pejsar) – Bártek, Šubrt, Baláž, Kitzberger, Jonák, Háva – Jindra, Skuhrovec, Kysela, Vopat, Stehlík, Limanovský, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda

  • Sestava hostů

    Cichoň (Krbeček) – Fiala, Bláha, Chvátal, Prchal, Klodner, Tomek, Gajdoš – Kulhánek, Krchňák, Vaňous, Slavíček, Rubeš, Routa, Konečný, Vágner, Arnošt, Gluzman, Kuracina


Reportáž

Sparta začala zápas brzkým vyloučením. Po Kuracinově podrážení se chemici spíše protrápili přesilovkou. Dobrou příležitost si vytvořili až po jejím skončení. Svobodova formace zavařila sparťanům, ale ke gólu se nakonec nedostala. Cichoň udržel všech 5 střeleckých pokusů domácího celku a výrazně tak pomohl Spartě k udržení čistého konta. Další vyloučený byl z řad Litvínova. Limanovský si na lavici hanby odseděl své dvě minuty a v klidu se vrátil na ledovou plochu. Sparťanská přesilovka tedy dopadla stejně, jako předtím ta litvínovská. 

Kulhánek projel domácí obranou, položil Zajíčka, ale v zakončení jeho pokus vyrazil strážce domácí svatyně na dalšího hráče hostů, který se dostal ke střele. I ta skončila ve výstroji Zajíčka. Brankář Severočechů po sérii dobrých zákroků přece jen kapituloval. Krchňák nenápadnou přihrávkou zpoza branky podél tyče našel nikým nestřeženého Jakuba Konečného. Sparťanský forward se opřel do puku, střela mu vůbec nevyšla, ale stejně skončila v brance! Zajíček se totiž nedokázal natáhnout až k zadní tyči a na puk nedosáhl. 

Minutu a sedmnáct vteřin před první přestávkou usedl na trestnou lavici Svoboda za nedovolené bránění. V něm se k puku dostal David Jindra. V brejku naznačil střelu a následně i vstřelil. Trefil se pouze do Cichoňovi lapačky, ve které se kotouč dlouho neohřál a nešťastně vypadl do branky Sparty. Další smutnou zprávou pro Pražany byla siréna ukončující třetinu, která se ozvala hned po tom, co puk překonal brankovou čáru. 

Ve druhé periodě se na listinu potrestaných hráčů nechal připsat po faulu kolenem Háva. Tým z hlavního města větší část početní výhody odehrál v obranném pásmu pod nátlakem aktivně napadajících chemiků. Po jejím skončení měli domácí k dispozici dvojnásobnou přesilovou hru. Konečný a Fiala seděli na trestné lavici a přihlíželi tomu, jak jejich spoluhráči úspěšně odolávají tlaku týmu ze severu Čech. Do největší šance se paradoxně dostala právě oslabená Sparta. Gajdoš obral Baláže o puk a pelášil sám na branku. Jeho střela ale minula cíl. 

Marné snažení Litvínova vyústilo v inkasovanou branku. Simeone Gluzman se objevil úplně sám před Zajíčkem a kličkou, při které vesměs stál na místě, pokořil litvínovského brankáře. Když střelec druhé branky Sparty podrazil soupeře, hrál Litvínov přesilovku. V ní opět musel makat Zajíček. Ten skvělým přesunutím přes brankoviště vychytal přečíslení hostů a o pár vteřin později i samostatný únik Routa. 

Závěrečnou část utkání začal Chvátal faulem. Sparta se dokázala ubránit i tentokrát, ale po chvíli hry ve vyrovnaném počtu hráčů stejně inkasovala. Daniel Jouza ve vzduchu zasáhl puk a se štěstím ho dopravil do branky. Realizační tým Sparty si u rozhodčích stěžoval na neregulérnost branky, ale neuspěl. Vyrovnaný stav vydržel pouze tři a půl minuty, když se o další sporný gól postaral Matěj Kuracina. Trenér Mrázek reklamoval, že Kuracina tečoval kotouč do branky vysokou holí, ale stejně, jako před ním trenér Sparty, neuspěl. 

Před koncem utkání se ještě nechal vyloučit Háva. Po úspěšném oslabení se Litvínov odhodlal k závěrečnému náporu. Zajíček opustil branku, ale Pražané závěrečný nápor šesti hráčů Litvínova ustáli. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

"Nechce se nám chodit víc do brány, chybí nám tlak. Pro to, abychom dali gól je to moc složité. Tisíc přihrávek bez střelby, končíme po rozích. Chybí nám důraz v před brankovém prostoru, tím myslím před naší bránou. Necháváme v tom Zajdu (brankáře Zajíčka) samotného."

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Tobiáš Slavíček

"Myslím si, že většinu zápasu se hrálo v podstatě na jednu bránu. Měli jsme více ze hry, měli jsme více šancí. Bohužel jsme je neproměňovali, a proto takový hektický závěr, kdy jsme začali být zbytečně nervózní a dělali jsme zbytečné chyby."

Fanshop