Zápasy - Junioři 22. 12. 2019, Ondřej Mach

Vánoční výhra! Junioři na Kladně zvítězili 4:3

K l a d n o - Juniorka kalendářní rok 2019 zakončila vítězstvím. Proti Rytířům sice musela v první třetině dotahovat, po dvou trefách Dana Bartoše ale bere tři body. Mladí chemici tak Vánoce stráví na sedmé příčce tabulky.

30., 22.12.2019, Kladno
logo Rytíři Kladno
logo Litvínov mládež
Rytíři Kladno Litvínov mládež
3 4
  • Třetiny

    3:3, 0:1, 0:0
  • Střely na branku

    40:26
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    70

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 2. Šimek (Hašek, Bernat), 7. Šmatlák (Bláha, Filip), 10. Čermák (Jelínek)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 6. Vopat (Fišer), 17. Bartoš (Háva), 17. Limanovský (TS), 32. Bartoš (Fišer, Vopat)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 3:1, 3:4

  • Rozhodčí

    Čáp – Lhotský, Svobodová

  • Sestava domácích

    Novotný (Burda) – Robovský, Staněk, Šmatlák, Flachs, Zíka (A), Funk, Volráb – Bernat, Šimek, Filip, Hašek (C), Sachr, Ullrych, Rendla, Jelínek, Čermák, Bláha

  • Sestava hostů

    Zajíček (10. Pejsar) – Bártek, Hocelík, Šubrt, Werner, Kitzberger, Háva – Jindra (C), Kysela (A), Vopat, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Adámek


Reportáž

Domácí Kladno vstoupilo do zápasu skvěle a po 67 vteřinách vedlo zásluhou Filipa Šimka. O rychlou odpověď Severočechů se o čtyři minuty později postaral Jan Vopat, pro kterého to byla druhá trefa v juniorské kategorii. Rytíři však měli stále více ze hry a minutu nato jim vedení vrátil Patrik Šmatlák. Následně se vylučovalo na obou stranách a k vidění byla hra čtyř proti čtyřem. 

A za sníženého počtu bruslařů znovu udeřili domácí. Autorem třetího gólů kladenských byl Matěj Čermák, jenž tak vyhnal hostujícího brankáře Zajíčka z klece. Chemici nesložili zbraně a jejich snaha přinesla ovoce necelé čtyři minuty před první sirénou, snížit se podařilo loňskému kapitánovi Danu Bartošovi. Vstřelená branka hosty nabudila a za chvíli bylo znovu srovnáno. Trestného střílení se po faulu Robovského ujal Prokop Limanovský a spolehlivě ho proměnil. 

Rytíři začínali prostřední periodu v početní výhodě, neboť se na konci první třetiny sekáním provinil Bartoš. Dvě přesilové hry si posléze vyzkoušeli i Severočeši a ta druhá vedla k rozhodující brance utkání. Na konci kombinace byl tentokrát Dan Bartoš, asistence si připsali Fišer a Vopat. Před koncem druhé části hry si ještě oba týmy zahrály přesilovku, žádná z nich ale v další gól nevyústila. 

Domácí se v poslední dvacetiminutovce marně snažili dotáhnout litvínovské vedení. Proti byl především brankář Pejsar, který zápas zakončil s čistým kontem a 29 úspěšnými zákroky. Chemici devět minut před koncem sice nezužitkovali další přesilovou hru, závěr klání si už ale pohlídali. Z Kladna tak vezou tři body za vítězství 4:3. 

Fanshop