Zápasy - Junioři 04. 04. 2022, Šimon Kadeřávek

Juniorská extraliga zachráněna! Litvínov zabral ve třetím dějství a porazil Přerov 4:1

O litvínovské extraligové příslušnosti muselo rozhodnout až třetí utkání. Lépe do něj vstoupili domácí hráči, po rychlé kombinaci slavil Slavík. Ve druhé třetině ale hosté srovnali. Závěrečná část hry však patřila chemikům, ti se radovali celkově třikrát a zajistili si setrvání v nejvyšší juniorské soutěži.

3. kolo, 04.04.2022, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ZUBR Přerov
HC VERVA Litvínov HC ZUBR Přerov
4 1
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 3:0
  • Střely na branku

    41:26
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1211

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 3. Stehlík (Baláž, Hocelík), 46. Skuhrovec (Stehlík, Slavík), 55. Kroupa (Stehlík, Maštalířský), 60. Háva (Hocelík)

    Branky a nahrávky HC ZUBR Přerov: 27. Kleniar (Šilhavý, Hanák)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 4:1

  • Rozhodčí

    Fraňo, Sýkora - Kokrment, Pěkný

  • Sestava domácích

    Čermák (Klika) – Hora, Baláž, Hocelík, Kroupa, Kuchař, Háva – Postl, Danielčák, Čech, Stehlík (C), Beran, Vopat, Limanovský (A), Bednařík, Maštalířský, Skuhrovec, Slavík

  • Sestava hostů

    Postava (Žurek) – Billa, Nesvadba, Gréč, Holík, Němec – Štíbr (A), Brázda, Hradil, Hanák (C), Buršík, Šilhavý, Fencl, Hyža, Halík, Kolařík (A), Kleniar, Švejda


Reportáž

Domácí měli lepší vstup do utkání, po vyhraném vhazování okamžitě zamířili před Postavu, jehož reflexy otestoval Maštalířský. Na druhé straně dal vzpomenout na poslední vzájemný zápas Fencl, ale na Čermáka si nepřišel. Jenže domácí se záhy přestěhovali na druhou stranu kluziště. Kotouč putoval po ose Hocelík-Baláž-Stehlík, a právě Lukáš Stehlík vystřelil domácím brzké vedení.

Zubři zkoušeli srovnat, ale jejich snaha končila na obraně domácích, zároveň chemici marně ostřelovali Postavu. Koncem 8. minuty musel mezi časoměřiče přerovský Nesvadba a Litvínovu se otevřela výjimečná příležitost. Tu však nedokázali využít. Dvougólový náskok měl na holi Vopat, ale střela z mezikruží skončila mimo přerovskou svatyni. Po této příležitosti čekalo oslabení na Severočechy, dvě minuty si musel odpykat Skuhrovec. Přesilová hra hostů ale měla stejný průběh jako ta litvínovská, a tak šli domácí do kabin s hubeným vedením.

Ve druhém dějství chemici pravidelně zaměstnávali Postavu. Po jedné z šancí se do sebe pustili hráči obou týmů, ale sudí situaci uklidnili. Po obléhání přerovské branky vyrazili hosté do útoku, Šilhavý našel zcela osamoceného Patrika Kleniara, který jen zastrčil puk do sítě. Následovala přesilovka ve prospěch Litvínova, ale ani tentokrát diváci neviděli branku v početní převaze. Nejblíže byl Maštalířsky, selhal však v koncovce.

Závěrečná dvacetiminutovka slibovala drama, protože na samém začátku poslední části hry fauloval Beran. V následující výhodě rozezvučel přerovský Fencl tyčku. Fauly i nadále udávaly tempo třetiny, Litvínov přečkal oslabení, záhy zamířili Zubři do tří. Chemici příležitost na zlatém podnose využili, jeden z přerovských se sice vrátil na led, ale to nezastavilo Davida Skuhrovce, který předvedl přesnou mušku.

Přerov ale chtěl srovnat krok a hráči Litvínova bránili vedení doslova vlastním tělem. V 53. minutě zaklekl do střely Limanovský. Jeho obětavost ocenil hokejový bůh gólem, protože na druhé straně přihrál Stehlík Jakubu Kroupovi, a ten přidal pojistku v podobě třetí černožluté branky. Během posledních chvil trenér Přerova zkusil vabank bez gólmana, risku však využil obránce Jiří Háva, který z vlastního pásma trefil odkrytou klec.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek

„My jsme se na to cíleně připravovali a jednoznačně nám spadl ohromný balvan ze srdce, že se to povedlo. Je to pro nás poučení do příštích sezon, protože to, co se tu letos dělo, to už se nikdy nesmí opakovat. To je ale na interní rozbor a to si musíme rozebrat my v klubu.”


logo HC ZUBR Přerov

HC ZUBR Přerov

Pavel Neuman

„První třetinu začal lépe soupeř, dostal se do vedení. Ve druhé třetině jsme náš výkon zlepšili, podařilo se nám vyrovnat a věřili jsme, že se utkání otočí na naší stranu. Na začátku třetí třetiny byla škoda velké šance, díky které jsme to mohli překlopit na svou stranu. Bohužel jsme dostali gól v oslabení a soupeř si závěr pohlídal. Chtěl bych poděkovat samozřejmě klukům, kteří odvedli úžasnou práci v celé sezoně a lidem kteří nás podporovali a zvlášť lidem, kteří nás přijeli podpořit do Litvínova.”

Fanshop