Litvínov hrál na ledě favorizovaných soupeřů, Znojma a Vítkovic. V obou bodoval a na rozdíl od minulých sezón neinkasoval ani v prodloužení. Přitom v obou zápasech dotahoval náskok soupeře, ve Znojmě 0:1, v Ostravě 1:3.

V bilanci zkrátka chybějí tři body z utkání s Karlovými Vary. S nimi by se Chemopetrol hřál na 6. místě tabulky. Po debaklu v zápase se Západočechy  je však úterní výsledek ze stadiónu ostravské Sarezy o to cennější.

K bodům se první pokoušel nasměrovat spoluhráče opět kapitán Richard Žemlička. Už ve 4. minutě si po střele Martínka bleskově vyměnil puk s Davidem Balázsem a Litvínov vedl. Poté, co Seman tečovanou střelou od modré srovnal, měli pak hosté jediný výpadek - v první desetiminutovce druhé třetiny.

V ní domácí získali dvoubrankový náskok. Zdálo se, že rozhodující. 'Oni minule prohráli doma o pět branek, tak to je hotovo,' říkali si asi diváci. Jenže Litvínov se obdivuhodně vzpamatoval, Prorok snížil a za čtyři minuty Kubinčák při přesilovce vyrovnal. Do konce 2. třetiny chybělo 35 vteřin, tedy gól do šatny jako vyšitý. A to měl ve zbývajícím čase ještě Trávníček na holi vyrovnání...

Mužstvo se obdivuhodně rychle dokázalo oklepat z karlovarské sprchy a když v pátek začne bodovat i doma...