Zápasy - Junioři 18. 10. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři přehráli nováčka ze Slavie!

Mladí hráči Vervy se dnes představili v prvním domácím dvojutkání tohoto hracího víkendu, soupeřem byl nováček soutěže ze Slavie.

14. kolo, 18.10.2024, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
4 1
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 3:1
  • Vyloučení

    4:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    102

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 36:11 Tůma (Postl, Bystřický; 5/5), 41:58 Postl (Tůma, Winkelhöfer; 5/5), 44:13 Raichl (Čech, Topol; 5/5), 58:46 J. Peroutka (Postl, Hora; 5/5)

    Branky a nahrávky HC Slavia Praha: 54:06 Ducháček (Berzinš; 5/5)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:1, 4:1

  • Rozhodčí

    Zubzanda, Glanc – Kokrment, Herles

  • Sestava domácích

    Trejbal – Winkelhöfer, Kubíček, S. Stasjuk, Bystřický, Prokeš, Hora, Vyhlídal – Grosskopf, Postl, J. Peroutka, Raichl, Scafari, Tůma, Čech, Bednařík, Topol, L. Stasjuk, M. Peroutka, Pospíšil.

  • Sestava hostů

    Höhlig – Ciolek, Klíma, Kříženecký, Dráb, Hubinka, Sýkora, Tittl – Vašíček, Novák, Vosmík, Skalský, Kucharčík, Hlavička, Šindelář, Berzinš, Matějovský, Hasman, Ducháček, Filip.


Reportáž

Pražský celek působil poslední dvě sezóny v Lize juniorů, cestu zpět si vybojoval až letos na jaře. Polední vzájemné duely se tak datují do sezóny 2021/22, kdy oba celky pokaždé naplno bodovaly na svém ledě.

Dnešní střetnutí započali domácí brzkým vyloučením, hosté toho ale využít nedokázali. Po chvilce se karta obrátila, skóre se ale stále neměnilo. A když těsně před úvodní sirénou další oslabení černožlutí zvládli, měly oba celky k vítězství stejně daleko a bodový rozdíl nadále zůstával na hodnotě osm.

A nezměnila to ani první polovina druhé části, ve které se hned dvakrát černožlutí museli bránit ve čtyřech. A tak přišel pro sešívané trest. Brzy poté, co se Verva dostala do plného stavu, rozepsala dnešní střelecký výčet. Po kombinaci Bystřickým a Postlem se radoval Lukáš Tůma. Těsně před druhou částí ještě mohli Severočeši svůj náskok navýšit v přesiloví hře, leč její zbytek se nakonec překlenul až do závěrečné periody.

Využita sice nebyla, jenže než se stihl vrátit Hlavička na led, prohodili si role hráči, kteří měli prsty v prvním gólu střetnutí a po příhře Tůmy nyní zakončil Ondřej Postl. Za další dvě minutky navíc navýšil náskok svých barev již na 3:0 Václav Raichl a bylo prakticky rozhodnuto. Slavia sice poté ubránila oslabení a vstřelila gól naděje Davidem Ducháčkem, jenže při power-play již pouze sama inkasovala. Definitivní podobu výsledku totiž udal střelou do prázdné Jan Peroutka.

Již zítra čeká na Litvínov další extraligový souboj, soupeřem bude i druhý pražský celek - Sparta.

Fanshop